Good or Bad Colon?





     Ramai yang tidak sedar akan penyakit yang berkaitan dengan masalah perut ni.. Sebenarnya, kerap ataupun jarang sekali membuang merupakan masalah dalam perut kita. Kaum wanita merupakan majoriti tertinggi yang menghidap masalah kanser usus. Tahu kenapa? Sebab, orang perempuan ni bila beralih tempat je mula rasa tidak seronok nak membuang... Kalau seminggu pun seminggu lah... Rela tu simpan sampai menebal di dinding-dinding usus.. Ewww... 

Shiraz dapati ramai orang macam ni. Pernah tu sampai seminggu dia tak membuang sebab balik kampung sebelah suami dia.. Alasannya, nak tandas kat rumah dia jugak... Tak seronok la nak membuang.. Aiyoyo.. Tak elok untuk kesihatan tau..

Kalau yang rajin medical check up untuk bersihkan usus mesti tersenyum lebar sebab dia tahu yang usus dia berada dalam keadaan bersih sekali. Kalau yang jarang-jarang macam kita ni? Apa cerita? 

Hakikatnya sangat penting untuk kita membersihkan usus kita... Shiraz tak  tahu sejauh mana tahap kebersihan usus Shiraz tapi kalau dah main sembelit, perut berangin sampai rasa nak muntah tu ada something wrong la jawabnya.. Kadang lepas makan la.. Sebab kita tak tahu jenis sayur mana yang boleh buat berangin atau macam-macam lagi lah. 

Shiraz nak ajak korang  semak mana tahap jenis tahi korang.

110 Kenali Jenis Najis Anda!

Carta menunjukkan jenis tahi anda... Harus diakui tau jangan rasa malu-malu dan kotor sebab ni berkaitan dengan usus anda.. Jom kita semak mana tahap jenis pembuangan anda.

Tahi Jenis 1 dan 2
Yang ni tahi orang yang rajin sembelit dan terpaksa meneran tiap-tiap hari... Kalau tak keluar juga terpaksa batal niat pergi dapur teguk 5-6 cawan air dengan harapan masuk tandas balik dan buang dengan senang hati. Orang jenis ni yang malas nak ke tandas. Semakin banyak air yang diserap semakin keras la ia.

Tahi Jenis 3 dan 4
Ini jenis yang normal (like me..hehe) Tahi jenis ni yang rajin membuang. Orang yang bangun pagi dan terus membuang maknanya usus korang agak bersih la.. Tahi jenis ini yang rajin membuang setiap hari. 

Tahi Jenis 5 , 6 dan 7
Kalau di tahap ke lima ni yang ada masalah angin atau gas di dalam perut atau sesuatu yang boleh menyebabkan anda cirit birit. Dan kalau tahap 6 dan 7 tu memang confirms la yang mengalami cirit-birit yang teruk. Berhati-hati tau.


Jadi, rajin-rajinlah minum minuman yang dapat membersihkan usus kita. Shiraz nasihatkan anda mengambil minuman yang boleh membuat anda membuang setiap pagi. Contohnya, jus limau yang masam tu... Setiap pagi.. Kalau dah malas sangat nak buat jus, meh sini ambil Natural Fibre Drinks dengan Shiraz. 


Natural Fibre Drink ini sangat BAIK untuk masalah penghadaman dan untuk membaiki SISTEM USUS korang. 

Bab ni Shiraz jujur, harga Fibre Drink berbanding harga produk membaiki sistem usus yang lain Fibre Drink yang paling murah. PALING MURAH dan MEMANG MURAH. Tak percaya? Sila kan untuk buat reseach. 

Semuanya bergantung pada diri korang sendiri. Kalau nak usus sihat dan bersih, boleh amalkan. Kalau tak nak pun tak apa tapi jangan menyesal bila korang buat check up didapati ada masalah usus. Fikir-fikirkan.