Masalah Sembelit Pada Kanak-Kanak


                 

          Masalah sembelit pada kanak-kanak memang selalu terjadi. Ada yang menangis menahan kesakitan, ada yang resah dan macam-macam lagi. Banyak faktor akibat masalah sembelit ni. Salah satu faktornya adalah susu formula yang diminum oleh kanak-kanak.  Umum ketahui, kanak-kanak cukup susah untuk minum air kosong. Jangan katakan kanak-kanak, orang dewasa pun susah. (Not me la...hehe).  

Kebiasaannya, kanak-kanak yang mengalami masalah sembelit ni, kentut dan najisnya berbau sangat busuk malah najis yang keluar juga ketulan kecil seperti najis kambing.  Malah ada yang lebih rela menahan najisnya daripada keluar dan akibatnya dubur kanak-kanak akan berdarah.

Macam-macam petua yang disediakan bagi memudahkan najis kanak-kanak keluar, antaranya masukkan ketul sabun ke dalam dubur, masukkan minyak rambut dan macam-macam lagi. 

Bukan kanak-kanak sahaja malah ada di kalangan orang dewasa yang mengalami masalah sembelit. Minyak kelapa dara atau VCO mampu melincirkan proses pembuangan najis. Dengan pengambilan satu sudu kecil untuk kanak-kanak dan sudu teh untuk dewasa, kalian tidak perlu lagi perlu resah -gelisah akibat masalah sembelit.

Vco Catalyst Nutraceutical dengan harga RM 39.90 tahan selama sebulan dan kalian tidak perlu risaukan dengan kelebihan yang ada pada sebotol minyak kelapa dara.