I Love Make Up

Hye everybody....

     Hari ni Shiraz nak ajak korang semua join satu Giveaway yang cukup gempak ni... Giveaway apa? Adik NoorAtiqah ni nak bagi set make up item or baucher for redeem....Gempak bukan... So,why not kita test market jap...

So, what we must to do?

Kenapa awak suka makeup?

Shiraz suka makeup sebab makeup ni dapat menaikkan keyakinan dalam diri kita... dari wajah kulit yang kusam dan tidak bermaya, dengan satu sentuhan kulit dan wajah kita akan nampak ceria dan dramatik... Jadi, tidak hairan lah kenapa kebanyakkan orang sekarang suka buat video tutorial tentang makeup... Dengan seribu warna yang pelbagai jenis dan ada warna yang mempunyai bling bling, pasti kita akan teruja untuk mencuba pelbagai jenis barang makeup dan adakan contengan pada wajah kita... Makeup is a magical....

Dear Atiqah,
Backlink tak dapat nak buat kat banner... Pakai tab tak tau macam mana nak letak link...

Kalau ada sapesape nk join GA ni boleh klik sini..
http://notamanjaku.blogspot.com/2014/03/giveaway-i-love-makeup.html

Masalah Sembelit Pada Kanak-Kanak


                 

          Masalah sembelit pada kanak-kanak memang selalu terjadi. Ada yang menangis menahan kesakitan, ada yang resah dan macam-macam lagi. Banyak faktor akibat masalah sembelit ni. Salah satu faktornya adalah susu formula yang diminum oleh kanak-kanak.  Umum ketahui, kanak-kanak cukup susah untuk minum air kosong. Jangan katakan kanak-kanak, orang dewasa pun susah. (Not me la...hehe).  

Kebiasaannya, kanak-kanak yang mengalami masalah sembelit ni, kentut dan najisnya berbau sangat busuk malah najis yang keluar juga ketulan kecil seperti najis kambing.  Malah ada yang lebih rela menahan najisnya daripada keluar dan akibatnya dubur kanak-kanak akan berdarah.

Macam-macam petua yang disediakan bagi memudahkan najis kanak-kanak keluar, antaranya masukkan ketul sabun ke dalam dubur, masukkan minyak rambut dan macam-macam lagi. 

Bukan kanak-kanak sahaja malah ada di kalangan orang dewasa yang mengalami masalah sembelit. Minyak kelapa dara atau VCO mampu melincirkan proses pembuangan najis. Dengan pengambilan satu sudu kecil untuk kanak-kanak dan sudu teh untuk dewasa, kalian tidak perlu lagi perlu resah -gelisah akibat masalah sembelit.

Vco Catalyst Nutraceutical dengan harga RM 39.90 tahan selama sebulan dan kalian tidak perlu risaukan dengan kelebihan yang ada pada sebotol minyak kelapa dara. 

Catalyst New Product






Good morning peeps!!!

      Hari Jumaat yang mulia di pagi hari ni Shiraz dengan lafaz bismillah mulakan penulisan hari ni dengan memperkenalkan produk baru dari Catalyst Nutraceutical. Rata-rata yang mengenali produk Catalyst ni pasti dah tahu dengan kewujudan beberapa produk baru dari Catalyst.

Pada yang belum tahu ataupun baru-baru nak tahu, Shiraz perkenalkan produk catalyst yang berbentuk kunyah atau chewable ni... Produk ni hanya memerlukan kalian hisap2 dan kunyah je... Cukup senang.. Daripada kalian merosakan gigi dengan kunyah chocolate ataupun sweets baik la kalian kunyah produk catalyst ni.. Ada juga baiknya untuk kesihatan kalian. Sebotol ada 60 biji tahan untuk 1-2 bulan.. Klu kalian ambil lebih, tak sampai sebulan la jawabnya... Ngee...

  •     Colla-C ( Formulated for your SKIN - RM 59.90)
Diformulasikan khas untuk pembentukan sel kulit yang baru, mengekalkan kelembutan kulit malah mengekalkan awet muda, Merangsang pembentukan kolagen untuk menguatkan gigi dan tulang. 

  • VC PLUS ( Formulated for your EYES TREATMENT - RM 69.90)
Mengandungi Omega 3 dan Lutein untuk memastikan mata berfungsi dengan baik, sesuai untuk yang rabun.

  • ENZYLINE ( Formulated for you WEIGHT MANAGEMENT - RM 119.90)
Mengurangkan berat badan, meningkatkan kadar metabolisme dan mengurangkan kandungan lemak dalam badan 

  • C-ZYME ( Formulated for HEALTHY HEART and to REDUCE CHOLESTROL - RM 89.90)
Mengurangkan paras kolestrol dalam badan dan menjaga jantung supaya sihat selalu. Pesakit darah tinggi dan jantung amat digalakkan untuk mencuba.

  • C-PRESSI (Formulated for STRESS MANAGEMENT - RM 89.90)
Supplement untuk yang mengalami kemurungan ataupun stress terlampau. Dirumus khas untuk mengurangkan stress dalam diri.

  • C- FLEXIA ( Formulated to generate MORE COLLAGEN and PREVENT JOIN PROBLEMS - RM 89.90)
Merangsang penghasilan collagen dan proteoglycan yang membantu menjaga kesihatan tulang dan sendi. Sesuai untuk pesakit atritis dan yang selalu sakit sendi.

   Nasihat Shiraz pada kalian yang ingin mencuba produk Catalyst ni, Makan secara KONSISTEN selama 3 bulan berturut-turut dan kalian akan nampak hasilnya. Supplement Catalyst Nutraceutical boleh dimakan baik perempuan atau lelaki, kanak-kanak mahupun dewasa.
Shiraz sudi membantu kalian kalau ada apa-apa yang kalian ingin tanyakan tentang Catalyst Nutraceutical ni. In sha Allah... Shiraz tak berani nak berjanji 100% tapi Shiraz cuba sedaya upaya untuk membantu  kalau kalian ada kerungsingan mengenai produk ni.  Kalian boleh SMS / Wassap Shiraz 0179717416. Terima kasih




Thank You, Dear Nor Atiqah.



 IMAGE FAT LOSS


     Shiraz nak ucapkan terima kasih dekat adik Iqa ni cuz sudi memilih akak ni sebagai pemenang untuk GA awak bagi kali kedua... Yippie...

Kali ni Shiraz masuk GA untuk produk Total Images Fatloss Drink.. Sebuah produk untuk kuruskan berat badan... Sebelum ni Shiraz jarang sangat nak amek tahu pasal produk ni tapi bila terbaca dekat blog adik Iqa ni tertarik plak... Dan alhamdulillah dengan soalan yang diberikan, Shiraz berjaya la menjawabnya... ngee...