MINI GIVEAWAY: MY MINI CUPCAKE LIP BALM



    Release Tension jap... Kali ni Shiraz nak ajak kalian-kalian untuk join Giveaway yang diadakan oleh adik manis Noor Atiqah....

Kalau siapa yang rajin intai-intai blog Atiqah ni mesti kalian akan tertarik dengan review produk dari Korean dan macam-macam lagi. Blog Atiqah ni banyak menceritakan pasal barang perhiasan diri a.k.a make up brand yang agak cantik dan menarik.

Alhamdulillah, GA dulu Shiraz dah masuk dan berjaya la menambat hati adik Atiqah cuma tidak sempat untuk diceritakan dalam blog sebab kekangan waktu.. Busy nya kau, makcik 

Kali ni Shiraz mencuba nasib untuk kali kedua untuk menyertai GA MY MINI CUPCAKE LIP BALM dan harapnya untuk GA kali ni Shiraz berpeluang la untuk memenangi salah lip balm yang cute-miut tu..
Sebelum nak menang tu, kita kena la dulu jawab soalan-soalan yang ditanya oleh Adik Iqa ni.

            Lip balm you like to try (Peach, Orange or Green Apple) 
Shiraz nak cuba lip balm berperisa Green Apple.

Why you want to win this cute mini cupcake Lip balm.
Shiraz nak memenangi mini cupcake Lip Balm ini adalah kerana bentuk yang dipamerkan agak cantik. Jarang-jarang digunakan. Bentuknya yang cantik itu telah memberi reaksi ingin mencuba dan selain tu perisa yang ditawarkan juga agak menarik/ Kebiasannya, lip balm berperisa strawberry tapi Mini Cupcake Lip Balm ini menyediakan beberapa perisan buah- buahan yang manis untuk dicuba.

Your blog ID 
Nurul Shiraz
Dan itu sajalah yang boleh Shiraz beritahu pasal GA dari Noor Atiqah ni.. Siapa yang nak join boleh klik pada cupcake kat atas tu....

Bye bye!!!! 

Daftar Agen Catalyst Nutraceutical




     Okay peeps, hari ni Shiraz open table pada you alls yang ada niat ataupun terdetik di hati nak jadi agent di bawah Shiraz. Kalian beli 5 kotak VCO dan secara automatik akan menjadi agent. Dan In Sha Allah, Shiraz dan kakitangan Catalyst Nutraceutical akan cuba membantu kalian-kalian yang baru menjadi agent untuk aktif dalam perniagaan ni...

Catalyst Nutraceutical bukan MLM ataupun apa-apa bentuk kewangan yang menjanjikan kekayaan pada kalian. Catalyst Nutraceutical cuma membantu kalian menambah sedikit demi sedikit kewangan yang ada.

So, kalau ada sape-sape yang ingin menjadi agent boleh call dan sms Shiraz untuk sebarang pertanyaan. Shiraz akan cuba membantu kalian selagi termampu.. Amin...

Khasiat Buah Delima


           Selamat pagi semua... Hari ni Shiraz nak ceritakan khasiat buah delima yang kini dijadikan salah satu produk dalam minyak kelapa dara ni.. VCO Pomegranate atau VCO Biji Delima.

Untuk pengetahuan kalian,umumnya semua dah tahu kebaikan pengambilan buah delima ni... Selain dapat mencantikkan kulit, ia juga dapat menguatkan jantung dan mengurangkan kadar kolestrol. Kalau nak cakap pasal kebaikan buah delima ni memang banyak la....Antaranya kebaikannya ialah

- kaya dengan Omega 5 (antioksida paling tinggi) - menguatkan jantung dengan mengurangkan kadar kolesterol & mnurunkan paras gula dalam darah- mengatasi masalah kulit kusam dan kesan penuaan (jeragat y serius)
- kaya dengan estrogen yg dapat mengurangkan kadar menopause wanita & merawat senggugut
- kaya dengan asid ellagic membuatkan kulit cerah berseri dan membantu membakar selulit dalam badan
- lindungi kulit dari UV bahaya
- mguatkan daya tahan badan
- mstabilkan peredaran darah
- mhapuskan kahak & mredakan batuk
- mngatasi anemia & mcegah angin ahmar
- mnambah tenaga batin
- mengelakkan penyakit gaout & morning sickness bagi ibu mengandung
- kaya dengan estrogen yg dapat mengurangkan kadar menopause wanita & merawat senggugut- kaya dengan asid ellagic membuatkan kulit cerah berseri dan membantu membakar selulit dalam badan - lindungi kulit dari UV bahaya - mguatkan daya tahan badan - mstabilkan peredaran darah- mhapuskan kahak & mredakan batuk- mngatasi anemia & mcegah angin ahmar - mnambah tenaga batin- mengelakkan penyakit gaout & morning sickness bagi ibu mengandung
banyak kan?

Selain daripada itu,VCO Pomegranate yang dinaik taraf dari VCO ini juga mampu untuk membaiki kulit kalian...

VCO+ Minyak Biji Delima & Kecantikan Kulit :-

MBD mengandungi asid punika (sejenis anti-oksida yg jarang ditemui pdbuah-buahan lain) & asid ellagik yg tinggi, berserta dengan ciri-ciri estrogenik semulajadi, ia dapat menyegarkan kulit yg kusam, menggalakkan penghasilan sel-sel baru & menghilangkan kedutan halus pada kulit.

MBD menyubur & meningkatkan keanjalan serta memperbaiki struktur kulit. Ia merangsang keratinocyte proliferation untuk menguatkan lapisan kulit, mengatasi masalah kekeringan kulit & merawat kesan sunburned.

Bersifat anti-mikrobial & anti-inflamatori, MBD digunakan untuk merawat masalah kulit seperti ekzema, kulit kering bersisik, kesan matahari & psoriasis.

MBD merupakan minyak yg bertekstrur ringan, mudah meresap ke dalam kulit & tidak meninggalkan kesan berminyak & berkilau pada permukaan kulit. Maka, ianya sesuai untuk penjagaan semua jenis kulit termasuk kulit berjerawat & sensitif.

MBD memberi kesan seri pada kulit, merapatkan pori-pori, menyegarkan kulit, memperbaiki tahap keanjalan kulit, melambatkan proses kedutan & mengimbangi kadar PH kulit (asid-alkali).

MBD memulih kesan luka, calar, sunburned & memudarkan parut lama & baru (termasuk parut demam campak & luka jahitan) serta menghilangkan kesan regangan (sewaktu hamil atau selepas program menurunkan berat badan) - sapu & urut pada bahagian berkenaan.

Gunakan VCO ini setiap hari untuk mendapatkan tona kulit yg cerah sekata. Ia juga boleh manghalus, melicin & melembutkan kulit.

Minyak biji delima digunakan untuk mengatasi masalah jeragat yg serius. Disarankan menggunakan VCO ini dua kali sehari selama tiga bulan berterusan untuk melihat hasil yg memuaskan.

VCO+ Minyak biji delima boleh diusap terus pada bibir untuk mencerah & memerahkan bibir secara otomatik!

Harga 1 botol RM65 je... tak mahal mana pun berbanding produk lain. Tak perlu shake, tak perlu tutup hidung bila minum, tak pahit. 1 hari 2 kali makan selepas makan. 

sms/wassap me untuk info lebih lanjut. 0179717416

Cubalah try makan produk Catalyst Nutraceutical. Makan secara konsisten, In shaAllah dapat membantu dalaman dan luaran badan kita sihat. Bak kata Asyura Abdrahman, KITA USAHA TP MENYEMBUHKAN HAK ALLAH SWT ATAS IZINNYA♥
DAH USAHA..DAH MAKAN..YAKIN..N BERDOA..INSYAALLAH PASTI BERHASIL.. Dan Shiraz kata In sha Allah, kalau konsisten hasilnya pasti baik dan sihat.

VCO Versi Terbaru




VCO with Pormegranate Seed Oil

 Delima mengandungi antioksida yang membantu dalam penjagaan kesihatan badan. Ia membantu pencernaan, bermanfaat bagi jantung, memperbaiki sel-sel tubuh, menurunkan kolestrol,menjaga otak bayi, mencegah alzheimer. Banyak lagi manfaat delima yang kini telah digabung bersama dengan vco CATALYST yang bermutu tinggi.


VCO with Apricot Kernel Oil

VCO yang ini pula fokus utamanya adalah untuk merawat Kanser & Cyst. Apricot mengandungi Amigdalin yang juga dikenali sebagai Vitamin B17. B17 ini dapat membantu membunuh sel-sel kanser dalam badan. Terdapat banyak cara melawan kanser, salah satunya dengan mengamalkan vco with apricot kernel oil dari CATALYST ni..

 VCO Certified Organic Argan Oil

Minyak Argan juga dikenali sebagai minyak magic. Ia mengandungi essential fatty asid, omega 3 & 6 serta sangat kaya dengan vitamin E berbanding minyak zaitun. Keupayaan minyak argan pada kulit adalah sama seperti minyak kelapa dara. Jadi bila keduanya bergabung, ia menghasilkan kesan yang luar biasa. Kulit semakin cantik, halus, tegang dan glowing. Minyak argan ini banyak digunakan dalam kosmetik kerana manfaat yang sangat bagus pada kulit.