Tahniah Wala, Juara Raja Lawak Musim Ke - 7


Assalamualaikum..

Tamat sudah Raja Lawak Musim ke 7 ni...  Sekalung tahniah diutujukan pada kumpulan Wala yang akhirnya menjuarai pertandingan tersebut.. 

Diakui malam ni Wala lebih terserlah berbanding peserta lain.. Suka dengan lawak kumpulan Wala ni lebih sempoi dan tulus lawaknya...

Pertandingan akhir malam ni menggabungkan 2 segmen... Bebas dan Muzikal bersama Artis Jemputan... Tak kisah la nk guna time Segmen Bebas ataupun Segmen Muzikal...

Segmen Bebas, Wala membawa Rahim R2 sebagai artis jemputannya... Segmen pertama ni Wan nampak nervous sket... Yang Lolop memang sempoi... Wala tak menggunakan sepenuhnya khidmat Rahim walaupun Rahim adalah artis jemputannya...

Shiraz harap kumpulan Wala akan terus success seperti JoZan, Nabil, Sepah, Kecik (actually  Kecik macam dah lost sangat kan...Diaorang pun best sebenarnya...),  Man (walaupun  bergelar Juara, Man tak segagah juara lain), dan Shiro... Wala kena amek semangat bekas-bekas Juara ni.. Okay, lupa Juara musim pertama bukan JoZan tapi Yus... Sorry!



Belangsungkawa: Al-Fatihah ADUN Kuala Besut


Al-fatihah buat seluruh keluarga Adun Kuala Besut, Dr Abd Rahman Mokhtar yang menghembuskan nafas terakhirnya awal pagi tadi.

Adun Kuala Besut yang mewakili Parti Barisan Nasional itu menghidap penyakit sakit paru-paru.

Pilihanraya kecil pertama akan dilangsungkan...Satu berita yang tidak menggembirakan..Dalam keadaan Bn di Terengganu hanya menang tipis. Kena fikirkan cara dan strategi untuk kembali menawan hati rakyat Negeri Terengganu.

Ada dua kemungkinan satu terbentuknya kerajaan campuran ataupun Terengganu akan pilihanraya semula... Mmg jelas nya orang-orang PAS tidak akan memikirkan usaha untuk membentuk kerajaan campuran.. 

Al-fatihah....

로이킴 (Roy Kim) - Love Love Love [OFFICIAL MUSIC VIDEO]

Syura, Juara Masterchef Selebriti Musim 2


Assalamualaikum...

Tahniah buat penyanyi Syura akhirnya menjuarai Masterchef Selebriti Musim Ke-2.. Pada awal pertandingan, Syura agak ketinggalan dalam usaha  menyerlahkan diri namun semangat kental Syura itu akhirnya terbukti anak jati Johor Bahru ini terus berusaha dalam menyediakan masakan untuk para juri Masterchef..

Tahniah juga pada Cellina yang berjaya melayakkan diri ke finale malam ni... Hebakk diaorang ni dalam bidang masakan erh...

Bukan mudah bagi seseorang seperti Syura untuk menjayakan masakan pelik-pelik maklumlah orang kampung je kan... Batang vanilla tu pun dia tak tahu tapi Syura terus belajar... 

Shiraz memang nak kan Syura menjadi juara...hehe.... So, tahniah la buat Syura...



Samsung Galaxy S4 Bikin Panas

Assalamualaikum....

    Bagi pengguna Samsung Galaxy mestinya tertunggu-tunggu dengan kemunculan Galaxy S4 kan. Akhirnya, pihak Samsung sudah pun melancarkan Samsung Galaxy S4 kepada orang ramai.. Sudah ada yang google macam mana bentuk telefor pintar ni.. Canggih nak habaq mai kat hangpa.. Shiraz sendiri terpegun dengan kecanggihannya. Samsung Galaxy S4 ini dipertambahbaiki dengan sistem kamera. Kalau hangpa tengok Samsung Galaxy S4 ni dari belakang ada macam Galaxy Camera.



Kalau hangpa duduk kat Korea sekarang ni sah-sah tengah beratuq panjang nak dapatkan Samsung Galaxy S4 ni kan.. Hehe..So, boleh la compare key features dengan Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S3.. Shiraz agak la harganya mestilah mencecah sampai ke angka RM 3K.. Maklum aje la tengok sistem kamera nya..So, Cik Shiraz memang tak payah berangan la untuk dapatkan Samsung Galaxy S4 ni.. Dah dapat Galaxy Note 2 7.0 tu pun dah alhamdulillah kan.. Ingat mudah ke nak pujuk abah kite belikan Galaxy tu...huhu.. Belikan untuk mama la abah... Kite satu family pakai Samsung pe kecuali abang la dia pakai Sony Ericsson (model apa dah lupa...hihi).. Cukup lengkap family kita dengan jenama Samsung..Abah pakai Samsung Galaxy S2 sama dengan Nina, Kakngah pakai Galaxy Note, adik pakai Galaxy Young..after this kena belikan mama Samsung Galaxy S4.. ahaksz... Haji Rahim duduk Korea lagikan so apa salahnya bank in kan duit belikan untuk mama..haha..


  • 5.0” screen
  • Android 4.2.2
  • 13MP camera
  • 16GB internal / 2GB RAM
  • Octa Core Processor 1.6GHz Quad + 1.2GHz Quad CPU Speed
  • WiFi & Bluetooth 4.0
  • microSD up to 64GB








GALAXY S4 White_Front

GALAXY S4 Black_Front

GALAXY S4 White Black_Side


Itu untuk S4... S, S2, dan S3 pandai-pandai la research erk...Hihi.. Shiraz boleh je nak copy paste kat sini tapi takut korang la malas pulak nak baca...hehe..

  • 4.0" touch screen
  • Android 2.3
  • 5.0 megapixels
  • 7GB internal/ 768MB RAM
  • Dual 1GHz CPU Clock Rate
  • Wi-Fi + Bluetooth 3.0
  • Up to 32GB External Memory


  • 5.5" super AMOLED touchscreen
  • Android 4.1
  • 8MP camera
  • 16GB internal / 2GB RAM
  • 1.6 GHz quad-core processor
  • WiFi + Bluetooth 4.0
  • microSD support up to 64GB

  • 4.8" screen
  • Android 4.1.2
  • 8MP Camera
  • 16GB internal
  • 1.4GHz Quad Core Processor
  • WiFi + Bluetooth 4.0
  • microSD card up to 64GB

Nora Danish vs Ace Song Ji Hyo

Assalamualaikum...

Waa... Nora Danish dikatakan ada iras Monday Couple, Mongji.. Sapa iras sapa sebenarnya ni? Shiraz perasan ada iras pada wajah diaorang nak-nak yang photo last tu.. Memang ada keirasannya.. Untung Nora Danish..hehe..




New Template Blogger Menyusahkan.


Assalamualaikum...

Akhirnya setelah berhempas pulas seharian duk refer dan research sana sini pasal template baru blogger ni, tahniah to me la secara rasminya saya dah faham macam mana nak guna template baru ni..

Memang mula-mula tu tak de semangat langsung nak mengedit ni.. Tak paham kot macam mana nak guna tapi setelah duk explore berjam-jam dan mengambil mood untuk edit berhasillah blog baru Shiraz.

Rupanya tak delah susah mana pun...Bila dah explore dan refer tu secara automatik kita faham sendiri..

Credit to: Aini Zakaria

GiveAway Contest Gila #4: 110 Juta Kenangan




Assalamualaikum..

Shiraz sebenarnya tertarik dengan GA Contest yang dibuat oleh Buasir Otak ni. Semua manusia akan mengalami sebuah kenangan sama ada pahit atau manis yang paling akan sukar dilupakan. Shiraz pun ada satu kenangan yang sampai sekarang masih melekat kukuh dalam ingatan Shiraz dan sampai sekarang pun Shiraz belum memaafkan orang yang buat aniaya tu. Satu kenangan yang Shiraz cuba untuk lupakan cuma sesekali terimbas. 

Buasir Otak ni ada bagi tiga soalan yang wajib dijawab.. So, bagi Shiraz jawab soalan2 tu dulu eh.. Ada kenangan pahit yang akan tersurat bagi soalan tersebut.

A. Pada usia berapakah yang anda paling suka sepanjang kehidupan anda? 

J: Pada usia 26 tahun bila Shiraz pertama kali dapat menjejakan kaki ke Tanah Haram, Mekah. Satu pengalaman yang sukar dilupakan. Sepanjang 2 minggu Shiraz berada di Mekah dan Madinah, pelbagai dugaan dan cabaran yang Shiraz tempuh kat sana. Kita tak akan menyangkakan akan berhadapan dengan pelbagai karenah manusia ketika di Masjidilharam, kita tak akan dapat lihat pelbagai ragam peniaga yang melarikan diri setiap kali pihak polis membuat rondaan, kita tak akan dapat rasai pengalaman kongsi makanan dengan para jemaah dari negara asing. Setiap kali berada di Masjidilharam sementara menantikan solat zohor, asar, maghrib mahupun isyak, ada jemaah dari negara India, Korean, Jepun, Africa dan macam-macam lagi yang menghulurkan makanan mereka untuk dikongsi.. Satu pengalaman yang paling indah dalam hidup Shiraz.
B. Apakah kenangan zaman silam (manis atau pahit) yang anda paling ingat sampai sekarang?

J: Kenangan pahit dalam hidup Shiraz yang sampai sekarang dilupakan sewaktu usia 18 tahun. Masa tu Shiraz masuk Tingkatan 6. Usia 18 bukanlah usia kanak-kanak mahupun budak2 sekolah. Usia seorang remaja yang matang sepatutnya tapi perkara tu tak ada pada seorang makhluk Allah ni. Makhluk Allah ni penyebab 2 kenangan pahit dalam hidup Shiraz dalam satu tahun Shiraz berada dekat situ. Bayangkan betapa sukarnya hidup Shiraz nak menempuh alam persekolahan pra-universiti tu.
Apa yang makhluk Allah tu lakukan? Yang pertama dia sorokkan beg sekolah Shiraz. Puas merata hala Shiraz mencari sampai tiba waktu pulang sekolah. Sampaikan dalam tong sampah Shiraz mencari tapi tak de seorang pun yang beritahu Shiraz dekat mana beg Shiraz berada. Disebabkan dah tiba waktu pulang, Shiraz buat report pada guru kelas Shiraz. Dengan seriusnya Shiraz beritahu yang Shiraz kehilangan beg tu tapi apa yang dia lakukan. Dia gelak besar dekat Shiraz. Seorang guru yang Shiraz hormati masa tu boleh gelakan Shiraz bila Shiraz dalam tekanan mencari beg sekolah. Siap sindir2 bagai. Kecewa punya pasal Shiraz patah balik ke kelas dan teruskan usaha mencari beg sekolah tu tapi tak jumpa. Tawakkal lah balik tanpa beg sekolah. Masa tu pelajar2 dah balik tinggal Shiraz sorang je.. Pakguard datang beritahu yang beg Shiraz ada dalam tandas. Shiraz ikut Pakguard tu ke tandas dan beg Shiraz berada di atas kotak putih tu.. (Apa namanya eh Shiraz lupalah..) Masa tu Shiraz nangis teresak2.. Pakguard tu yang pujuk Shiraz bawa bersabar. 

2 minggu lepas tu Shiraz terkena lagi. Ada orang tampalkan kertas dengan tulisan "AKU BODOH!!" dekat belakang baju Shiraz. Shiraz memang tak perasan masa tu sampai la Shiraz ke kantin. Ramai sangat orang perhatikan Shiraz sampai lah ada seorang budak lelaki tingkatan 4 masa tu datang cabut kertas tu kat tudung Shiraz. Makhluk Allah yang buat tu ketawa terbahak2 dekat meja makan. Memang bengang tahap gila sampai Shiraz tak sedar pun yang Shiraz amek mangkuk mee sup Shiraz buang atas lantai. Ada cikgu lelaki yang nampak dan panggil Shiraz bawa Shiraz jumpa Guru kelas Shiraz. Tapi, masa tu Shiraz tak pergi pun jumpa Guru tu.. Dan lepas 2 kejadian tu Shiraz memang malas yang amat nak ke sekolah. Asal pukul 11 Shiraz minta kebenaran pulang ke rumah. Walaupun masa tu adik Shiraz yang bersekolah sama dengan Shiraz malu sebab selalu kena panggil dengan Cikgu perihal Shiraz. Memang Shiraz tak cerita langsung pada siapa2 masa tu sampai la mama tanya kenapa asik ponteng sekolah.  Sejak peristiwa tu Shiraz tak maafkan cikgu yang bernama 'S' tu dan makhluk Allah yang bernama 'N' tu.. Shiraz tak maafkan sampai detik hari ni . Percaya atau tidak, Shiraz pernah tanyakan perkara ni pada ustaz yang bawa Shiraz ke Mekah walaupun Ustaz tu suruh Shiraz cuba maafkan diaorang tapi Shiraz tak mampu. Last Ustaz tu kata "kalau kebencian tu memalukan diri Shiraz ambilah sebanyak mana masa untuk memaafkan diaorang" dan Shiraz rasa memang banyak masa yang Shiraz ambil sebab sampai sekarang Shiraz tak maafkan diaorang walaupun dah beberapa kali bertembung dengan diaorang. Shiraz memang tak dapat maafkan diaorang dengan apa yang diaorang dah lakukan pada Shiraz. Shiraz tak tahu pada pandangan korang macam mana?
C. Kalau anda diberi pilihan untuk kembali ke zaman silam, ke zaman manakah yang anda mahu pergi dan apakah yang anda ingin perbetulkan atau ubah sekiranya ada?


J: Untuk memutarkan kembali ke masa silam memang mustahil kan tapi kalau diberi pilihan Shiraz nak kembali ke zaman Shiraz belajar di ASWARA. Shiraz rindukan suasana belajar dekat situ. Kawan2 yang saling tolong menolong. Shiraz tak nak perbetulkan apa-apa mahupun mengubahnya. Pengalaman berada di ASWARA buat Shiraz sedar sesuatu yang orang takkan tahu. Di situlah Shiraz mengenal erti 'kawan susah senang'. Shiraz rindukan zaman tu....










PROMOSI PROMOSI PROMOSI.




 SILA BACA  ARAHAN UNTUK PRE ORDER.

  1. Tempoh pre order adalah dari 10/6/2013 hingga 20/6/2013. Selepas tarikh ini semua tempahan akan ditutup.
  2. Deposit tidak akan DITERIMA
  3. Sebarang pertanyaan SMS/CALL/WHATSAPP - 017-9717416 (Shiraz)

Catalyst Pre Order Stock.


 SILA BACA  ARAHAN UNTUK PRE ORDER.

  1. Tempoh pre order adalah dari 10/6/2013 hingga 20/6/2013. Selepas tarikh ini semua tempahan akan ditutup.
  2. Deposit tidak akan DITERIMA
  3. Sebarang pertanyaan SMS/CALL/WHATSAPP - 017-9717416 (Shiraz)
Assalamualaikum...


NO
JENIS PRODUK
HARGA JUALAN
HARGA DISKAUN 10%
1
VCO Softgel
RM 39.90
RM 35.90
2
VCO Liquid
RM 39.90
RM 35.90
3
Collagen
RM 59.90
RM 53.90
4
Natural Fibre Drink
RM 59.90
RM 53.90
5
Men Vita
Rm 45.00
RM 40.50
6
Femme Vita
RM 45.00
RM 40.50
7
Mexorea
RM 40.00
RM 36.00
8
Natural Fibre Drink
RM 59.90
RM 53.90
9
Hair Treatment
RM 39.90
RM 35.90
10
Hair Revitalizer
RM 39.90
RM 35.90
11
Cur.V
RM 259.00
RM 233.10
12
Ambience
RM 259.00
RM 233.10

Photo: Stok CATALYST panas-panas baru sampai.kejap je ni stok hbis..esok lusa kna repeat lagi.permintaan semakin melonjak2♥
Sesiapa yang nak dapatkan secara by hand, boleh contact Shiraz.


KOS PENGHANTARAN
1-5 KOTAK: RM 6.00 (SEMENANJUNG)
1-5 KOTAK: RM 10.00 (SABAH/SARAWAK)
      >>Untuk pembelian mana-mana produk catalyst 2 kotak dan ke atas secara PERCUMA
      >>Bayar hari ni pos hari ni (kecuali sistem internet di POST OFFICE ROSAK)

DAH BANK IN /TRANSFER DUIT SMS terus kepada 017-9717416 Please mention sy cepat2.Jgn tangguh2 ye =) DAN PM/SMS  DETAIL UTK POS ! Nama Penuh :Alamat penuh yg betulTime Pembayaran :Tarikh Pembayaran :Order :Jumlah bayaran:NO HP:

Photoshop Live - Street Retouch Prank



Assalamualaikum...

     Cuba bayangkan kalau depa buat kat tempat kita... Haha.. Macam mana eh? Kalau duk saja-saja sambil  duk main Galaxy Note 2 tak pe gak salah duk korek hidung ke.. Awww.. Malu..

Smart la gaya depa duk edit tu.. Saya Suka!!!!

Segmen Button Runningman


1.Nama pada Button :  Sheeszshira Shiraz2.Warna : (biru/merah/hijau/oren/pink/ungu)


Assalamualaikum...

Shiraz nak ajak semua kaki blogging untuk join segmen dari Amirah Azman ni..

Apa lagi klik laju-laju dkt banner di atas.






Stok CATALYST panas-panas

Assalamualaikum...

Dah lama rasanya Shiraz tak buat promosi untuk produk Catalyst. Hari ni Shiraz nak umumkan berita gembira buat semua peminat tegar produk Catalyst Nutraceutical.. Pada yang mahu mencuba produk catalyst, inilah masa yang sesuai buat kalian memandangkan ada sales yang akan diadakan nanti.

Ramai yang takut untuk mencuba produk catalyst ni tapi Shiraz dengan beraninya memberi jaminan yang produk catalyst ni produk yang terbaik untuk tubuh kita. Produk catalyst ni tak datang daripada dadah 100% semulajadi. Ia hanyalah supplement tambahan untuk tubuh badan so tak payah risau la.. Shiraz sendiri akui semenjak menggunakan produk catalyst ni kesihatan Shiraz dah bertambah okay. Alhamdulillah. Cuma satu je yang buat Shiraz iri hati sebab berat badan tak turun-turun lagi.. Memang memerlukan kerja kuat untuk menurunkan berat badan ni..

Okay, kat sini Shira bagi senarai harga selepas diskaun.

NO
JENIS PRODUK
HARGA JUALAN
HARGA DISKAUN 10%
1
VCO Softgel
RM 39.90
RM 35.90
2
VCO Liquid
RM 39.90
RM 35.90
3
Collagen
RM 59.90
RM 53.90
4
Natural Fibre Drink
RM 59.90
RM 53.90
5
Men Vita
Rm 45.00
RM 40.50
6
Femme Vita
RM 45.00
RM 40.50
7
Mexorea
RM 40.00
RM 36.00
8
Natural Fibre Drink
RM 59.90
RM 53.90
9
Hair Treatment
RM 39.90
RM 35.90
10
Hair Revitalizer
RM 39.90
RM 35.90
11
Cur.V
RM 259.00
RM 233.10
12
Ambience
RM 259.00
RM 233.10
Promosi sepanjang bulan June sahaja!
Hubungi Shiraz:

Fb: Sheeszshira.Shiraz
Wassap: 017-9717416
LINE Id: Sheeszshira Shiraz
WeChat: Sheeszshira Shiraz Catalyst.
 
 Photo: Stok CATALYST panas-panas baru sampai.kejap je ni stok hbis..esok lusa kna repeat lagi.permintaan semakin melonjak2♥
Sesiapa yang nak dapatkan secara by hand, boleh contact Shiraz.


KOS PENGHANTARAN
1-5 KOTAK: RM 6.00 (SEMENANJUNG)
1-5 KOTAK: RM 10.00 (SABAH/SARAWAK)
      >>Untuk pembelian mana-mana produk catalyst 2 kotak dan ke atas secara PERCUMA
      >>Bayar hari ni pos hari ni (kecuali sistem internet di POST OFFICE ROSAK)

DAH BANK IN /TRANSFER DUIT SMS terus kepada 017-9717416 Please mention sy cepat2.Jgn tangguh2 ye =) DAN PM/SMS  DETAIL UTK POS ! Nama Penuh :Alamat penuh yg betulTime Pembayaran :Tarikh Pembayaran :Order :Jumlah bayaran:NO HP:


Cabaran Colgate Optic White



Assalamualaikum...


Pernah tak dalam hidup kalian, rakan ke atau ahli keluarga anda menegur "kuningnya gigi hang?" Apakah perasaan anda ketika ditegur sedemikian? Mesti sebal gile kan rasanya.. Dan terfikir "Aku gosok gigi la... Depa ni duk fikiaq aku ni tak gosok gigi ka?" Pernah mengalami???

Dan pernah tak kalian duk bergaya depan kamera dan bila nk update kat Instagram, FB, Twitter terserlah gigi kuning kalian.. Masa tu mula la mencari Adobe Photoshop or apa-apa software yang boleh buat fake pada gigi kita... Wowww putih berseri.. (Dalam gambar je la kan..)

Hmm mujurlah Colgate melancarkan produk terbarunya Optic White.. Putih la gigi hangpa like a Fazura.. Saya Suka!!!   Lepas ni tak de la orang tegur gigi kuning lagi.. Hehe takpun tak payah nak mengedit sangat gigi kita dalam AP.. hua hua hua...

Shiraz dah lama nak cari ubat gigi ni cuma tak berpeluang je plus ubat gigi yang sedia ada belum habis.. Huhu..Shiraz antara berjuta yang berjaya membeli Colgate Optic White ahad lalu.. Dengan perasaan gembiranya.. 

Dan memang tak sah kalau Shiraz tak membeli sekali dengan ubat kumurnya.. Dalam entri (Listerine or Colgate Plax) Shiraz sebelum ni pun Shiraz ada bercerita pasal ubat kumur ni. Memandangkan Optic White ni disediakan sekali dengan ubat kumur, so apa lagi rembat la kedua- duanya.. Nasibla rasanya tak pelik sangat.. Ooo bukan tu je sekali dengan berus gigi sebenarnya tapi yang berus gigi tu tak rembat la.. Mahal kot.. hehe..

Dalam masa tiga hari ni Shiraz gunakan dah nampak sikit hasilnya. Dah tak de nampak sangat karang gigi tu dan warna gigi pun dah berubah sedikit. Kata Fazura "hasilnya dalam 7 hari" so kena tunggu lagi 4 hari la..

Sedikit fakta tentang Colgate Optic White


  • Gigi lebih putih satu tona selepas satu minggu
  • Menentang kaviti
  • Melindungi enamel
  • Menanggalkan plak
  • Menyegarkan nafas
 



Bantal Comel-comel

Assalamualaikum...

       Bantal Daisy dan Rose untuk dijual.. Sangat lembut dan cantik untuk hiasan ruang tamu kakak-2, adik-2, abang2, makcik2 dan pakcik2...

APA YANG ANDA PERLU LAKUKAN?

SMS - 0179717416WASSAP - 0179717416LINE ID - Sheeszshira Shiraz



AssignJobs For Bloggers?

Assalamualaikum...

Seriusnya, Shiraz tak tahu pun pasal AssignJobs ni kecuali tadi masa blogwalking ternampak blog Kertas Merah duk cerita pasal AssignJobs ni..

Dah tu pulak nampak ramai orang Malaysia yang join mende alah ni so apa lagi meh la kita try together gether.. #ohmyenglish.

So kiranya, AssignJobs ni macam bekerja la cuma kerja secara online dan di rumah..pejabat pun boleh asal ada tenet..tak gitu gamaknya..

Apakah itu AssignJobs?

Dipendekkan cerita, Assignjobs ni adalah satu program yang membayar korang jika korang siapkan tugasan yang diberikan pada korang. Korang kena siapkan tugasan itu dalam tempoh yang diberikan. Dan kebanyakkan tugasan yang diberikan tersangatlah mudah belaka. Ada kerja cuma perlu copy dan paste aje, ada kerja kena LIKE kat facebook, ada kerja tulis review dan sebagainya.

Shiraz tak tahu berapa yang Shiraz dah dapat tapi kalau nanti ada la rezeki In sha Allah, Shiraz akan update balik...

p/s: Shiraz tahu dari blogger ni Ikhmal
p/s lagi: Dan juga blogger ni En Titan 

Segmen : Mari Tambah Kenalan Blogger By Mr.K

Assalamualaikum..

    Jom join segmen dari Dato K... opps, silap.. Mr.K.. Baca syarat-2 dekat bawah ni then klik kan pada banner utk ke blog Mr.K ni okay...

Syarat Segmen ini :

1. Tajuk Entry haruslah ==> Segmen : Mari Tambah Kenalan Blogger By Mr.K
2. Letak Banner Segmen   
    (Banner wajib di linkkan ke entry ini yer + blog ni x boleh right click, so boleh printscreen je)
3. Letak JUMLAH FOLLOWER TERKINI 
    (Hanya tulis je pun boleh untuk lihat peningkatan)
4. FOLLOW  blog saya ni bagi yang belum follow yer ^__^
   ♥ (Saya akan follow keSemua blog peserta segmen ini sebagai tanda terima kasih)
5. Letak link segmen dekat kotak komen. harap sangat jangan letak di SHOUTBOX. 
6. Tarikh akhir : 30 June 2013






Jumlah follower : 289 orang