Tips Kesihatan : Penjagaan Rambut


Assalamualaikum....

Tahukah anda, rambut kita mengalami keguguran setiap hari? Keguguran rambut berlaku antara 50-100 helai sehari adalah dikategorikan normal. Masalah keguguran rambut ini jika tidak dirawat akan meninggalkan kesan yang teruk. Rambut akan menipis hari demi hari dan akhirnya akan menampakkan kulit kepala. Apa yang lebih merunsingkan adalah apabila umur meningkat, rambut tidak tumbuh lagi setelah mengalami keguguran yang teruk.

Punca keguguran rambut adalah kerana kekurangan nutrisi-nutrisi yang menguatkan dan menyihatkan rambut. Ok, mari kita ibaratkan rambut seperti pokok. Sekiranya tidak dirawat, ianya akan layu dan akhirnya kering. Oleh itu rawatan dan penjagaan amat penting untuk mengelakkan rambut dari gugur, kering, putus dan botak.

Rawatan rambut Catalyst Hair Treatment Series merupakan salah satu cara terbaik untuk menjaga rambut agar lebih sihat. Catalyst Hair Treatment Series merupakan nutrisi semulajadi terbaik untuk rambut. Ia membantu dalam pertumbuhan rambut yang sihat berkilau, mengelakkan dari sinaran ultra UV, dan juga menjaga kulit kepala agar sentiasa sihat. Kandungan penyejuk dalam Hair Treatment Catalyst membantu dalam pertumbuhan semula rambut disamping membekalkan protein dan khasiat penting yang diperlukan rambut agar rambut cantik, bersinar kuat dan cantik.


Jadi, tunggu apa lagi? Mari sihatkan rambut anda dengan Catalyst Hair Treatment Series.hanya RM 39.90 untuk perawat rambut dan RM 39.90 untuk penyegar rambut.

SMS/CALL/WATSAPP 0129576412