♥My Sunshine and Moon♥



Assalamualaikum♥

Shiraz tak tahu nak buat apa sebenarnya? Mata tak mengantuk lagi. Saja duk belek album lama-lama dalam facebook terfikir la nak perkenal matahari dan bulan Shiraz yang sangat comel dan manja ni.. 

First, Shiraz nak kenalkan budak gemuk putih gebu ni... Namanya Danial Ahmad Tarmizi. Danial ni anak kepada Kak Munirah dan Abg Tarmizi. Parents Danial cikgu sekolah rendah. Sebelum ni, Mama Shiraz yg jaga Danial dari umur 6 bulan sampai la 5 tahun.. Lama tu... Sekarang Danial duduk ngan mak sedara dia. Sekali-sekala je datang rumah. Danial dah tak manja macam dulu da.. Agaknya dah besar kot. Pengalaman Shiraz jaga Danial sangat la mudah dan senang.. Mama dia hantar jam 7.15, Shiraz buatkan susu botol dan letak dalam buaian. Dia tidur je... Sekali-sekala Shiraz tambah susu. Dia bangun setiap kali jam 12.30 tgh. Angkat salin pamper ngan mandi pun senang. Tak nangis langsung. Lepas mandi bagi susu terus ZzZzZz.. Danial baik dengan kak Alya (adik bongsu Shiraz tu).. Shiraz rindu nak tengok Danial macam dulu.. Dengar cakap, budak baik.. hihi.. Sekarang dah degil sikit. Hehe...

>>>Danial mata bulat<<<
















Selepas Danial, Mama Shiraz jaga Sophea pulak. Sophea ney dua pupu Shiraz. Masa Shiraz jaga Danial, Sophea kecik lagik... Baby.. Sophea ney pun boleh tahan dah sekarang... Uiii mengamuk sakan tapi kalau time menggedik amboi bergaya sungguh... Semalam (7-1-13) birthday Phea yang ke 2.. Happy birthday mokcik..hihi.. Jadi anak yang baik tau. Jangan mengamuk-ngamuk. Penat la dengar awak tepik..huhu. Phea ney macam-macam ragam sejak dah besar.. Ade je perangai dia.. Phea sejak ada mulut ney tak berhenti bercakap walaupun 1-2 perkataan je yang faham.. Contoh la dia tengok Geng Upin Ipin.. Last part yang mama oppet tu.. Start situ dia pun cerita "manoko si abis oppet.. oppet si abis... mama oppet .....ahhh(buat gaya macam mama oppet marah)" sekali bunyi macam Filipina dia cakap.. hehe..































Masa Shiraz ngan mama jaga Phea dalam umur 6 bulan, Danial dapat adik lelaki. Nama dia Muaz. Tapi, jaga Muaz tak lama. Kejap je rasanya lepas tu Muaz ngan Danial duk ngan mak sedara dia. Rumah belakang dapur je pagi ptg siang malam boleh main ngan diaorang sebenarnya.. hehe.. Muaz ni malu-malu sikit. Kalau panggil pun slow je dia jalan.. Yang dia tahu panggil "alya" tu je.. setiap kali pi rumah, alya yang dia sebut.











Sekarang ni Phea pulak yang dapat adik. Adam Harith namanya.. Gambar Harith tak banyak lagi.. Yang ada pun facebook mama dia. Ayeh ni budak cerdik gayanya.. Macam-macam helah time nak tidur. Kalau kena gaya 2 botol susu habis.. kalau tak, sampai ke petang dia sanggup berlapar... 















Tu la dik-adik kesayangan Shiraz... Bermula Shiraz menjaga Danial sampai la Harith, walaupun diaorang bermacam ragam dan perangai, kadang-kadang ada geli hatinya. Diaorang boleh buat Shiraz tersenyum dengan keletah diaorang. Comel-comel kan diaorang... Sepanjang Shiraz ngan mama jaga diaorang, tak delah bermasalah sangat. 

Okay la, Shiraz dah start menguap ni.. Nak tido dlu... Selamat malam..