Sophea merajuk :'(

Photobucket

    Today, i'm so tired dalam usaha memujuk cik Sophea di atas tu yang seharian menangis dek kerana merajuk + dengki kitaorang main ngan Baby Harith. Come on la Phea, Che Chah ( gelaran and only one Salleh Family call me.. No more people call me 'Che Chah..He he) kan main dengan Phea hari ney.. Sedih sebenarnya melihat gelagat si Phea yang asik meragam. Dia terkejut agaknya.... "ooo why la mr harith ney ada sekali dalam family Cik Dah ney" gitu gamaknya naluri hati si Phea berbisik.

Soalan cepumas hari ney...
  • "Sophea dok jeles ke dengan baby dia?"
Tak tahu nak kata apa.. Mula2 masa mama ngan papa dia hantar tadi jeles jugak sebab Harith dan amek buai tempat dia beradu tu walaupun yang sebenarnya dia dah tak tidur buai. Masa kuarkan buai tu muka dia dah cuak.. Nak-nak lagi bila letak Harith. Phew seantero Paka dengar konsert percuma dari Phea... Memang dia tak boleh nak terima kenapa... Siap suruh alih si Harith tu..

  • "Sophea khianat baby tak?"
So far, setakat ney tak de la khianat sangat. Setakat nak cium-cium Harith tu ada lah.. Sekali dua kali boleh la bagi cium, main 3-4 kali dia dah ketap gigi. Bila kata "Phea no" dia tak layan lagi..bila dah banyak kali no no no dia start konsert ke dua...

Apa lagi terpaksa la bawa Phea pusing satu Paka sampai separuh minyak kereta habis.. Nak memujuk si phea... Masuk kereta buka lagu dengan mata bengkak buat dunno je... Bila part lagu Big Bang Bad Boy terus je bulat mata dia.. Siap menari-nari dalam kereta. Kira dah okay la tu.. Rupanya bila balik rumah tak menjadi... Automatik suruh alih Harith dari buaian.

Kesian Phea dia masih kecik untuk menerima kehadiran baby. Betul sebab tu dia dengki bila Harith join datang rumah Cik Dah tadi. Dia ingat boleh la bermanja seorang diri dengan Cik Dah family rupanya tak..  Sampaikan nak mandi baby pun dia tak bagi, bagi susu pun tak bagi, masuk buai pun dia tak bagi.. Nak suruh dukung dia.. Bila Shiraz pegang baby dia marah siap tampar-tampar kat belakang.


Dah puas dia melalak mula la dia menggomol pipi si Harith lagi.. Siap tepuk-tepuk lagik.. Apa la Phea ney..
Lepas ney jangan nangis2 lagi okay, Phea...