Nabila Huda Di Parti Halloween

#02 Nabila Huda Di Parti Halloween 2012 - ROTIKAYA
Photobucket

APA DIA BUAT TU??? MAKIN TERUK DAN SIAL LA PERANGAI NABILA HUDA NEY... HUHH!!!

Terseliuh Kaki


Photobucket

     Tak tahu nak explain mcm mana.. Yg sebenarnya excited terlebih kot sebab Si Sophea layan gue macam Cindarella.. Si kecik ney nak sarungkan wedges kat kaki Shiraz.. Sebaik je pakai, tak sempat nak melangkah 2-3 langkah kaki terpeleot dan akibatnya...Jatuh la weii... Sakit sangat... Nak nangis rasa...

Nak taw mcm mana terpeleot tu mcm gambar Ankle Sprain...Gitu la... Sakitnya hanya Tuhan je yang tahu. Ingatkan lepas letak minyak panas dah okay rupanya makin sakit.. Omg... Nak kena cari tukang urut cepat2 ney... Tak tahan u main sakit mcm ney... Dah la esok ada program... Sob Sob Sob...

Shiraz dah sapu pelbagai minyak tapi still jugak sakit-sakit. Terpaksa la mencari petua dan terjumpa petua guna halia ney. Shiraz harap lepas guna halia ney bangun pagi esok kaki Shiraz dah tak sakit. Amin..

Petua : Guna halia untuk sembuhkan sakit terseliuh
Kali nie teman sharekan satu petua dari orang lama. Selalunya, halia digunakan dalam masakkan. Tapi, kali ini halia digunakan untuk rawatan kesakitan akibat terseliuh.
Mungkin kita pernah terseliuh tangan atau kaki kerana terjatuh. Untuk mengatasinya, satu petua tradisional yang berkesan boleh anda cuba.

Gambar : ehsan dari blogger ladybirdluvone.
Ambil halia yang sudah diparut dan tampalkannya pada bahagian yang terseliuh itu. Kemudian, balutlah bahagian itu dengan kain dan biarkan sehingga halia tersebut kering. Lakukan beberapa kali.
Isya-Allah, hilanglah sakit itu nanti.
Selamat mencuba!
Ihsan: http://apakehei.blogspot.com/2012/08/petua-guna-halia-untuk-sembuhkan-sakit.html

Tahniah Pasukan ATM

Photobucket

   Shiraz agak mesti peminat-peminat Red Warriors sedang meraikan kemenangan bagi pasukan Kelantan malam ney kan.. Walau apapun keadaannya, Shiraz tetap dengan pendirian yang Shiraz akan berterusan menyokong pasukan ATM...  Ney bukan sebab Aidil or Zaquan okay... Umumnya, Shiraz memang tak minat diaorang walaupun muka diaorang dalam kategori handsome.. 

Perlawanan tadi amat hebat pada pandangan Shiraz. ATM dah membuktikan keupayaan masing-masing walaupun terpaksa kecundang di tangan Kelantan.. (Bravo la Kelantan..Balik2 u all je yg menang..Huhh). Sadis kan sebab Shiraz mengharapkan perlawanan tu ke penalti. Kalau bukan kerana offside, ada kemungkinan yang ATM akan merangkul kemenangan kan..

Apapun, Shiraz nak ucapkan tahniah buat Pasukan ATM kerana berjaya mara ke finale.. Bukan calang-calang buat ATM dapat mara ke finale kalau bukan kerana usaha.. Tahniah...

Should i say congrats to Kelantan too??? Hmm...

Ada muka handsome kan dalam ATM ney.. Nama dia Rezal Zambery Yahya...kekeke... 


6 Benda / Perkara Yang Aku Inginkan.

(Gambar: Mr. Google)
Photobucket

       Sangat over okay... Always daydream nak beli mende-mende alah tu... Hihi
  • Kenapa Galaxy Tab 7.0? Sebab tak besar sangat, tak kecik sangat.. Sedang-sedang kan... Chumeii pe 7.0 ney... very obsess taw nak beli... Huhh...

       DSLR

  • Okay... I memang minat sangat nak beli mende ney..Tapi, tak la rasa penting mana lagi pun... But, i always hope i can buy or have its.. Ya...

       Anna Sui Handbag

  • Nampak sangat materialistik... Anna Sui ada kuarkan handbag baru.. Cantik sangat.. Dengki nak beli..hihi

      Business Berjalan Dengan Lancar
  • I do not know why but I hope my business running smoothly and successfully. I already have  support from family and friends, now I have to be strong to make it come true. Aminn....

      Kurus

  • Hmm... bilakah???
     Holiday

  • Dah lama tak holiday together with my family... Pergi Singapore ke..Nak jauh skit pergi la mana-mana pun..kekeke

Akhirnya Siap...Yeay!!!

Photobucket




 

Haniem, akhirnya usaha kita tidak sia-sia.... Berjaya melipat dan gamkan 241 keping file UITM, Dungun.. Tepuk tangan untuk diri sendiri, Haniem... Lepas ney dah boleh suruh Cik Syida Nawawi kita belanja makan pizza... Kan kan kan..

Kursus Pengandali ICT


Photobucket
 Alhamdulillah, buat pertama kalinya Shiraz berjaya mengikuti kursus pengandali ict bagi peti undi walaupun tahap mengantuk ya ampun sungguh tak tahan. Mana tidaknya, malam tadi Shiraz dah tidur lewat sebab menyiapkan tugasan yang diberikan oleh member. Pepagi buta dah bangun. Terkebil-kebil Shiraz kat atas tilam. Berkira-kira nak pergi ke atau tidak. Pukul 7.45, mama call cakap bersiap la cepat dah dekat pukul 8 pun.. So, nak tak nak terpaksa melangkah la... 

Cuaca bukan main sejuk lagi hari ney. Jangan pasang aircond suda.. Boleh tidur Shiraz kat kerusi belakang nanti.  Sebab bosan yang terlajak, Shiraz ajak la beberapa orang member kat kursus ney amek gambar. Sekadar bermain-main... Kekeke..  Nasib baik diaorang sporting...Gitu...

Terima kasih ya Zulia, Lina & Meerah sebab together-gether amek gambar hari ney. Okay, sorry salah bahasa kat situ. Tolong abaikan ye... Jom layan gambar...(Diaorang ney sedar tak aku tengah update blog??)

Me wif Nurul Asilah Ameerah..

Again

And Again... hehe

Me wif Nor Zulalina

Kami bertiga

Me with Zulia

Again

Kursus Oooo Kursus


Photobucket

Mengorbankan masa tidur untuk kursus peti undi bukan la sesuatu yang Shiraz biasa lakukan... Tapi, disebabkan rasa tanggungjawab hari ney Shiraz terpaksa membiarkan tilam dan bantal dengan cuaca sejuk seperti di Amsterdam keseorangan...huhu...

Baru jam 10.45 tapi mata Shiraz dah terkebil-kebil. Macam mana ney???


Tahniah Farid Kamil dan Diana Danielle

(gambar ihsan: Mr. Google)

Photobucket

        Shiraz nak ucapkan jutaan tahniah buat En Farid Kamil yang akan menamatkan zaman bujangnya bersama pelakon Diana Danielle pada 3 November nanti... Waaa Farid Kamil dah nak kawin pun.. Sob sob..panda 21

Shiraz antara peminat setia Farid Kamil since awal kemunculan dia.. Shiraz memang tak pernah berubah pendirian la.. Kalau ada yang tanya memang cepat-cepat Shiraz jawab Farid Kamil sampaikan angan-angan nak kahwin dengan Farid Kamil.. Kuang kuang kuang... Jujur sungguh pengakuan tu..

    Frust tak Farid Kamil dah nak kahwin dengan Diana Danielle? 
Takde la frust mana sangat pun... Lagipun Shiraz ni cuma peminat setia Farid Kamil je..Kalau kata nak obses segala bagai tu tak la... Shiraz gembira akhirnya Farid Kamil dah pun nak kahwin.. Dah jumpa pun jodohnya..

Farid Kamil antara pelakon lelaki yang jarang sangat nak ada gosip-gosip hangat ni walaupun kisah hubungan dia dengan Diana mahupun Irma Hasmie dulu. Dia senyap-senyap je jalinkan hubungan. Walaupun ada sok-sek sok-sek tapi Farid Kamil just mendiamkan diri. Tak payah nak kecoh-kecoh dan sebab tu Shiraz menghormati sikap Farid Kamil ni..

Apapun,  Shiraz nak ucapkan Selamat Pengantin Baru buat Farid Kamil dan Diana Danielle. Selamat menempuhi kehidupan baru, selamat menempuhi kehidupan sebagai suami isteri, semoga sabar dan tabah dalam menghadapi pelbagai cabaran dan semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. Kalau ada masalah tu bawa-bawa la berbincang, jangan gaduh-gaduh erk...




Kut ya pun sokong Kelantan....




Photobucket

Entry ney bukan isu negeri tapi tolong la setiap orang ada hak masing-masing kan.. Hak Shiraz, hak korang, dan hak kita semua.. Semua orang tahu malam ney Kelantan akan berlawan dengan Selangor. Dah bermacam2 provokasi yang diadakan and Shiraz langsung tak ambil tahu hal tu. Pda Shiraz, kalau korang nak sokong mana2 terpulang la... Itu hak korang...

Dan macam Shiraz tadi pun, hak Shiraz ialah untuk menyokong negeri Selangor sebab tu hak Shiraz kan.. Shiraz akui Selangor kalah malam ney dan Shiraz tak melakukan provokasi dalam facebook or blog cakap mende tu tak adil ataupun Kelantan main tipu.. Dah kalah nasib la kan.. Pada yang menang tahniah.. Tapi, ada orang yg trlampau over supporting ney tak pasal2 nak marah kan Shiraz kononnya tak sokong negeri Pantai timur. Apa hak dia nak marahkan Shiraz? Itu hak Shiraz. Suka ati Shiraz la nak sokong mana2 pun..  Shiraz bukannya minta korang sokong sekali. Tak... Korang nak sokong kelantan, go on... Shiraz tak akan paksa korang... Tapi, jangan la buat kacau... Okay...

Pecah Tanah Loji Pengeluaran Bio-Metionina

Photobucket

Alhamdulillah, pagi tadi Shiraz berkesempatan untuk mengikuti program Pecah Tanah Logi Pengeluaran Bio-Metionina CJ dan Platform  Tiokimia Akerma di Kerteh. Tak jauh dari rumah Shiraz pun... Jarak dalam 3-4 km.

Projek Bio-metionina ini adalah projek pertama di Malaysia dan sebagai rakyat Terengganu Shiraz bersyukur sebab Negeri Terengganu dipilih untuk projek usahasama Korea dan Perancis ini. Bukan calang-calang kilang yang akan dibina di sini nanti. Logi pengeluaran Bio-metionina dan tiokimia ney adalah projek pengeluaran makanan haiwan.

Logi yang akan dibina di tanah seluas 70 hektar ini akan dibangunkan secepat mungkin dan insyaAllah akan siap sebelum menjelang 2015. Projek anggaran rm 20 billion ini akan memberikan hampir 500 peluang pekerjaan.

Ruginya Shiraz tadi sebab terlupa nak bawa kamera so tak de gambar yang boleh disiarkan kat sini tapi InsyaAllah Shiraz akan update sedikit gambar yang akan disiarkan di internet nanti.

>>> Shiraz belum berkesempatan nak update gambar Shiraz bersama Pengacara dan Pembaca berita TV3 terkenal yang menjadi pengacara Majlis pagi tadi iatu jeng jeng jeng Wan Zaleha Radzi. Nanti kalau berkesempatan Shiraz akan update gambar tersebut. Tak banyak ada sekeping je sbb ada banyak lagi program tadi...

Belasungkawa: Muhd Amirul Mazlan a.k.a Zali "Masihkah Ada Ramadhan"

(gmbr copy paste)
Photobucket

Masihkah kalian ingat drama kekeluargaan "Masihkah Ada Ramadhan" yang disiarkan di Astro Prima Julai yang lalu. Drama hits yang menampilkan pelakon-pelakon dari Terengganu... Drama yang menggunakan loghat Terengganu... Drama sedih yang meruntum jiwa. Ingatkah? Dalam ramai-ramai pelakon hebat tersebut, kita mestinya tertumpu pada watak utama drama tersebut, Zali. Seorang anak dan adik yang cuba menyatukan kembali keluarganya, yang menolak cintanya pads "Gayah" lakonan Leez. Kalau korang ingat, dalam drama tu Zali meninggal dunia akibat barah otak hari ney pelajar jurusan diploma ASWARA itu dilaporkan meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya. Muhammad Amirul Mazlan, 19 tahun meninggal dunia setelah motor yang dipandunya merempuh pembahagi jalan di Federal Highway, Kuala Lumpur hari ini. Al-fatihah buat beliau... ASWARA kehilangan seorang pelakon muda yang berbakat... Al-fatihah...

Sophea merajuk :'(

Photobucket

    Today, i'm so tired dalam usaha memujuk cik Sophea di atas tu yang seharian menangis dek kerana merajuk + dengki kitaorang main ngan Baby Harith. Come on la Phea, Che Chah ( gelaran and only one Salleh Family call me.. No more people call me 'Che Chah..He he) kan main dengan Phea hari ney.. Sedih sebenarnya melihat gelagat si Phea yang asik meragam. Dia terkejut agaknya.... "ooo why la mr harith ney ada sekali dalam family Cik Dah ney" gitu gamaknya naluri hati si Phea berbisik.

Soalan cepumas hari ney...
  • "Sophea dok jeles ke dengan baby dia?"
Tak tahu nak kata apa.. Mula2 masa mama ngan papa dia hantar tadi jeles jugak sebab Harith dan amek buai tempat dia beradu tu walaupun yang sebenarnya dia dah tak tidur buai. Masa kuarkan buai tu muka dia dah cuak.. Nak-nak lagi bila letak Harith. Phew seantero Paka dengar konsert percuma dari Phea... Memang dia tak boleh nak terima kenapa... Siap suruh alih si Harith tu..

  • "Sophea khianat baby tak?"
So far, setakat ney tak de la khianat sangat. Setakat nak cium-cium Harith tu ada lah.. Sekali dua kali boleh la bagi cium, main 3-4 kali dia dah ketap gigi. Bila kata "Phea no" dia tak layan lagi..bila dah banyak kali no no no dia start konsert ke dua...

Apa lagi terpaksa la bawa Phea pusing satu Paka sampai separuh minyak kereta habis.. Nak memujuk si phea... Masuk kereta buka lagu dengan mata bengkak buat dunno je... Bila part lagu Big Bang Bad Boy terus je bulat mata dia.. Siap menari-nari dalam kereta. Kira dah okay la tu.. Rupanya bila balik rumah tak menjadi... Automatik suruh alih Harith dari buaian.

Kesian Phea dia masih kecik untuk menerima kehadiran baby. Betul sebab tu dia dengki bila Harith join datang rumah Cik Dah tadi. Dia ingat boleh la bermanja seorang diri dengan Cik Dah family rupanya tak..  Sampaikan nak mandi baby pun dia tak bagi, bagi susu pun tak bagi, masuk buai pun dia tak bagi.. Nak suruh dukung dia.. Bila Shiraz pegang baby dia marah siap tampar-tampar kat belakang.


Dah puas dia melalak mula la dia menggomol pipi si Harith lagi.. Siap tepuk-tepuk lagik.. Apa la Phea ney..
Lepas ney jangan nangis2 lagi okay, Phea...

Paalam na sa Edwin, Amante



Photobucket

     Kalau anda peminat setia Until Forever yang disiarkan setiap hari Isnin - Jumaat, pasti kalian dah tahu yang cerita adaptasi novel itu telah pun tamat siarannya pada Isnin yang lalu. Drama lakonan JC de Vera bersama Heart Evangelista. Tak payahla nak sinopsis segala bagai erk.. Malas nak story tapi kalau kalian peminat setia Until Forever yang duk rakam PVR mcm Shiraz pastu main ulang-ulang 2-3 kali , pastinya korang akan rasa kosong dekat Astro Bella tu... Dah xderk lagi suara si promote " Ayra yang baru pulang dari Amerika terkejut dengan pelantikan pekerja ladangnya di Hasienda Noche dan bla bla bla" Dah xderk suara Edwin Torres yang memanggil-manggil nama Ayra... Hmm....


SynopsisThe story begins in Hacienda Noche where Ayra Noche (Heart Evangelista) and Edwin Torres (JC De Vera) are best friends. Later on, they develop a love relationship. When Ayra's father, Don Artemio (Charlie Davao) finds out about this, the two are separated and Don Artemyo forced Ayra to move to United States. When Ayra returns, she finds out that Don Artemyo died and Ayra's brother, Ronald (Luis Alandy) blames Edwin for it. Ayra listens to Ronald. Ayra also finds out that Edwin became the new owner of Hacienda Noche after Don Artemyo's death. Ayra and Edwin become big time rivals. Ayra wants the Hacienda back but Edwin says no. What makes this really worse is that Edwin has a new girlfriend named Donna Benitez (Arci Munoz). Donna feels hatred for Ayra and comes up with schemes for Ayra and Edwin. But soon, Edwin tricks Ayra into loving him. They both ended up marrying each other.
Will Ayra and Edwin survive the trouble heading to their way? Will Ayra and Edwin love each other with the Evil Donna around?
FinaleIn the last few episodes of Ngayon At Kailanman, Mang Vener (Pen Medina) kidnaps Ayra and Donna. Then, Mang Vener burned Ayra's face and he had his henchman rape Donna. After that, Donna loses her memory and started to act like a child. meanwhile, Mag Vener's henchman kidnaps Ronald. Then, Mang Vener forced Ronald where he put the money from the vault in Hacienda Noche. Ronald says it and Mang Vener hurts him with a big stick. Then, the police arrested Mang Vener's henchman and Edwin forced the lead henchman to say where is his father, Mang Vener. Edwin and Ayra's husband, Rafa (Bernard Palanca) headed there. Meanwhile, Ayra and Donna escaped from Mang Vener's henchman. Then, Mang vener's henchman told Vener that Ayra and Donna escaped. Mang Vener got his big gun and headed outside. Then, Ronald kills Mang Vener's henchman and escaped. Meanwhile, Mang Vener sees the two and fired gun shots but it did not hit them. In the other side of the field, Ronald and Rafa pointed a gun to each other. They both had a gun fight. The gun fight ended tragically when Ronald kills Rafa. Ayra's mother, Melissa (Yayo Aguila) grief over the death of Rafa. Then, Ronald gets re-arrested. Meanwhile, Mang Vener found Donna but she escaped. Then, Edwin sees Mang Vener and pointed guns at each other. Then, Mang Vener punched Edwin to sleep. Then, Ayra comes and Mang Vener points a gun at her. But Donna injured Mang Vener with a stick but she got his gun and shot Ayra in the arm. Donna was about to fire another shot but there was no more shots in the gun. Then, Donna buries Ayra in leaves. Few minutes later, Edwin finds Donna. She was taken to the hospital due to her weird actions. Then, Edwin found Ayra and she was sent to the hospital. Ayra almost died in the hospital but she was saved magically.Ayra wakes up and Edwin tells her that Rafa is dead. Ayra gets mad at Edwin. Ayra was released shortly after. Meanwhile, Donna's aunt, Tita Inya (Dexter Doria) sends her to a Mental Hospital. But, Donna killed the nurse who served her and escaped. Donna killed a woman wearing a fairy costume. Then, Donna went to the park and kidnapped Rafa's daughter, Sabrina (Angeli Niclole Sanoy). Donna put Sabrina in ropes. Edwin tells Ayra that he is leaving for Australia. Ayra does not care about Edwin. Before Edwin went to the airport, Tita Inya appears and tells Edwin that Donna escaped from the Mental Hospital. Edwin says he must find Donna before he goes to Australia. Meanwhile, Ronald escapes from prison and went to Ayra. He begged Ayra for "forgiveness" and he said sorry what he had done to her. Later, Donna goes into Ayra's house and almost killed her with a knife but Ronald saved Ayra and he got injured. Ayra then realized that Donna kidnapped Sabrina. Then, Ayra says to Ronald that they must find Sabrina. Ronald said to Ayra to go with him to look for Sabrina. In the car, Ronald reveals to Ayra that he was pretending to be nice. Ronald says that he will kill her with a poison spray. He sprayed the poison but Ayra escaped before she got poisoned. Then, Ayra runs with Ronald after her with a gun. Ronald catches Ayra and he was about to kill her with a gun but a miracle happened. The police appeared and killed Ronald. Ronald dies.
Days later, Edwin goes to Donna's "secret hideaway". Edwin is pretending that he does not know Donna. Donna showed Edwin the house. Edwin asked Donna where is Sabrina. But Donna injured Edwin with a knife, she tied up a rope to Edwin and she was about to kill him, but the police came. Edwin was saved. Tita Inya tells the police to watch Donna until they find Sabrina. Ayra and Edwin team up to look for Sabrina. They found Sabrina in a small hill tied up in a rope. Meanwhile, Donna escapes from a window in the bathroom. Donna sees Ayra and kidnaps her. Donna was about to kill Ayra with a gun but Edwin came and killed Donna with his gun. Donna dies.
Three months later, Ayra gets her face back. Edwin and a nicer Mang Vener went to Australia. Edwin says to Vener that he really misses Ayra. Mang Vener tells Edwin that they should go back to the Philippines and look for Ayra. Edwin and Mang Vener returned and saw Ayra. Edwin tells Ayra that he loves her very much and he wants Ayra to marry him. Edwin also told Ayra that Mang Vener is a good guy now and that he does not hurt people. Ayra said yes to Edwin's offer to get married. In the end, Ayra and Edwin finally got re-married and they lived happily ever after.

[edit]



Pelakon:


Heart Evangelista - Ayra Noche

J..C.de Vera - Edwin Torres

Arci  Munoz - Donna Benitez

Luis Alandy - Ronald Noche

Dion Ignacio - Dags

Benard Palanca - Raffa

Habis satu babab drama yang menyedihkan ditamatkan.. Kalau ada yang menonton Mara Clara, hari ney pun episod terakhir. Dah takde dah marah-marah dekat Gary... Geram dekat Clara... Hmm... Sadis betul la...

SynopsisThe story is about two girls that were switched at birth. One girl was named Mara, and she grew up as a nice, intelligent, sweet, down-to-earth but a very poor young lady. The other girl was named Clara, a mean, spoiled, intelligent, but a very rich young lady. They both went to the same school and became very close friends. Then Clara thought Mara was just being friends with her because she thinks Mara is trying to steal everything away from her. Then Clara starts to hate Mara fully as a form of revenge and makes Mara's life miserable. They do not know that Clara was supposed to be Mara, and Mara was supposed to be Clara, which means Mara was supposed to be the prosperous one and Clara was supposed to be the impoverished one. Will Mara and Clara ever find out who they really are?


Pelakon:


Kathryn Bernardo - Mara De Valle

Julia Montes - Clara David

Mylene Dizon - Susan

Jhong Hilario - Gary 

Dimple Romana - Alvira

Bobby Andrews - Amante

Albie Casino - Christian

Diego Loyzaga - Derrick


Tamat dah fenomena Phillippine yang Shiraz dengan mama duk hadap hari-hari... Sekurang-kurangnya cerita Until Forever dan Mara Clara ney tak la berbelit-belit macam cerita Nada Cinta tu...  5 bintang untuk kedua-dua drama ney...