Kaho Naa Pyaar Hai?


Assalamualaikum...

Siapa pernah tengok filem Kaho Naa Pyaar Hai? Angkat tangan semua....

Jangan nak bohong sape yang kata tak tu erk...Shiraz percaya filem Kaho Naa Pyaar Hai yang difilemkan pada tahun 2000 ney ramai pengikutnya memandangkan masa tu Hrithik Rosyan ney kegilaan ramai..Betul tak?? Oooo masa tu wajah Hrithik ney kalau dibandingkan dengan artis2 kpop masa tu..Hmm Kim Jong Kook sure la kalah, Tony H.O.T pun boleh kalah dengan Hrithik...Hehe..

Shiraz mmg minat giler dengan cerita ney tp sayangnya cdnya dah pecah..Hrithik sana, Hrithik sini..Segala-galanya Hrithik kan...Fuhh masa tu mmg superb hot la..

Kenapa Shiraz cerita pasal Hrithik ney? Ooo sebenarnya tadi tgh bosan2 duk dalam bilik...Bukak youtube tgk Taecyeon, Taecyeon lagik, dan terus Taecyeon..Tiba-tiba terasa nak taip "Kaho Naa Pyaar Hai song"...Tiba-tiba ter 'excited' mendengar kala malam semakin melabuh tirai didendangkan dengan lagu-lagu ney..Tak sedar jam dah 11.40 malam..Org dah masuk tido kite duk melalak dengan speaker bergema...Lepas satu ke satu lagu...

Siapa kat sini setuju Kaho Naa Pyaar Hai 5 bintang..Thump Up sket...
Personal Profile
Original Name: Hrithik Roshan
Nick Name: Duggu
Date of Birth (Birthday): 10 January, 1974
Zodiac Sign: Capricorn
Height: 6’2″
Weight: 74 Kg
Eye Color: Brown
Hair Color: Black
Birth Place: Mumbai
Religion: Hindu
Education: B Com
Marital Status: Married
Languages: Hindi, English, Urdu
Hobbies: Watching Movies, Daily Exercise
Contact Address: Kavita Bld., 2nd Floor Vithal Nagar Society, 11th Rd., Juhu Scheme, Mumbai 400 049
Family Background
Father’s Name: Rakseh Roshan
Mother’s Name: Piny Roshan
Sister(s): Sunaina
Spouse: Suzanne Khan
Favorites
Favourite Dish/ Recipes: Indian Food but not fatty dishes
Favourite Actor: Amitabh Bachchan, Raj Kapoor
Favourite Actress: Madhubala, Madhuri Dixit, Kajol
Favourite Club: Black
Favourite Hollywood Actor: Sylvester Stallone
Favourite Hollywood Actress: Julia Roberts, Helen Hunt
Favourite Pet: Persian Cat
Hobbies: Watching Movies, Daily Exercise
Filmography
Debut Film: Kaho Naa… Pyaar Hai
Famous Movies: Jodhaa Akbar, Dhoom 2, Krrish, Lakshya, Koi… Mil Gaya, Main Prem Ki Diwani Hoon, Mujhse Dosti Karoge, Na Tum Jaano Na Hum, Aap Mujhe Achche Lagne Lage, Kabhi Khushi Kabhie Gham, Yaadein, Mission Kashmir, Fiza






Personal Profile
Date of Birth (Birthday):  9 June, 1979
Zodiac Sign:  Gemini
Height:  5′ 4
Eye Color:  Black
Hair Color Black
Birth Place:  Bombay
Religion:  Hindu
Education:  Schooling from Cathedral High School and Graduation in Economics from Tufts University (Boston)
Marital Status:  Single
Languages Hindi, English
Contact Address:  C/o. Jai Electronic Ind. P. Ltd., 110/111, Parekh Market, Opera House, Mumbai – 400 004.
Favorites
Dish/ Recipes:  Home food, thai cuisine
Actor:  Aamir Khan, Dilip Kumar and Richard Gere
Actress:  Rani Mukherjee, Meena Kumari, Madhuri Dixit, Julia Roberts
Movies:  Qayamat Se Qayamat tak, Dilawale Dulhania Le Layenge, Umrao Jaan, Chandni and Pretty Woman
Singer:  Jagjit Singh & Julio Iglesias
Color:  Pastel Shades
Perfumes:  Angel by thierya and Mugler
Cloths:  A pair of Track Pants and a T-shirt, Salwar-Kameez and trousers
Family Background
Father’s Name:  Amit Patel
Mother’s Name:  Asha Patel
Film Background (Filmography)
Debut Film:  Kaho Naa… Pyaar Hai
Famous Movies:  Mere Jeevan Saathi, The Rising, Zameer, Elaan, Vaada, Naani, Suno Sasurjee, Parwana, Puthiya Geethai, Humraaz, Yeh Hai Jalwa, Aap Mujhe Achche Lagne Lage, Kya Yehi Pyaar Hai, Kranti, Yeh Zindagi Ka Safar, Gadar: Ek Prem Katha, Badri, Kaho Naa… Pyaar Hai
Latest Movies:  Mere Jeevan Saathi, The Rising
Upcoming Movies:  Tathastu, Humko Tumse Pyaar Hai
Other Facts:  Amisha’s childhood hero is Aamir Khan



Kaho Naa Pyaar Hai

Theatrical release poster
Directed byRakesh Roshan
Produced byRakesh Roshan
Screenplay byRavi Kapoor
Honey Irani
Story byRakesh Roshan
StarringHrithik Roshan
Ameesha Patel
Music byRajesh Roshan
CinematographyKabir Lal
Editing bySanjay Verma
Distributed byFilmkraft Productions (I) Pvt. Ltd.
Release date(s)January 14, 2000
Running time173 mins
CountryIndia
LanguageHindi
BudgetINR18 crore (US$3.59 million)
Box officeINR61.5 crore (US$12.27 million)

" 1st SPECIAL GIVEAWAY CONTEST by Qaleshya Umairah "




Assalamualaikum....

Hari ney Shiraz join GA lagik tapi GA kali agak mencabar sket...Cik Writer ney nak satu kisah cinta yang menarik..OMG..Klu berkenaan dengan diri Shiraz mmg x derk...Bukan xderk, teda menarik untuk diceritakan..Tapi, Shiraz nak cerita pasal kisah cinta sahabat baik Shiraz. Before Shiraz mengetuk keyboard ney Shiraz dah minta izin dia untuk ceritakan kisah ney..Dan dia pun okay je...Hihi Thank You, Shasha..

Al-kisah Shasha dan suaminya, Syahrill Ezuan.


Shasha dan Syahrill ney berjiran..Diaorg memang berjiran baik sangat. Al-maklumlah rumah sebelah-sebelah. Beza umur Shasha dengan suami dia tujuh tahun. Shasha ney memang tangkap jiwang dengan si suami sejak sekolah rendah tp si suami ney boleh layan si Sha ney macam adik je..


Masa Sha nak amek exam UPSR, Si Syahrill la yang bg tuisyen percuma dekat Shasha...Tp, Sha kata time tu suami ney datang dengan girlfriend dia.. Dari awal bulan sampai ke peperiksaan UPSR, si Syahrill ney tak henti-henti bagi support, buat Tuisyen, dan beli buku latihan.. Dan tercapailah keputusan 5A..Dan masa tu plak Syahrill dah study kat matrik.. Shasha plak dapat masuk asrama penuh dekat rumah nenek dia di Negeri Sembilan...Bila dah masing-masing jauh, jarang berjumpa, adalah pasangan lain yang bertakhta di hati. Masa Shasha umur 15 tahun, Syahrill dah pindah rumah..Keluarga dia pindah ke Manjung, Perak. Shasha kata tu last dia jumpa Syahrill dan masa tu Syahrill ney dah bawa tunang dia. Dan berakhirlah angan-angan si Shasha ney nak dapatkan si Syahrill. Before Syahrill pindah, dia ada hadiahkan Shasha satu set novel english sebabnya Shasha ney memang minat kumpul buku..


Shasha umur 18 tahun, dia dikenakan kem latihan Khidmat Negara dekat Perlis. Weekend Day Second Week, kebetulan family dia datang melawat dan keluar outing ke bandar. Masa tu family Syahrill pun datang jugak..Maklumlah jiran lama kan..Syahrill pun datang jugak..Sha kata masa tu hidup-hidup dia ingat si Syahrill ney datang bawa wife..Dia dah nak nangis masa jumpa Syahrill hari tu. Dah berborak lama tapi sikit pun Syahrill dengan family dia tak cakap pasal kehidupan Syahrill...Jadi, status siapa Syahrill tak diketahui. Lepas pertemuan tu, diaorg selalu sangat berhubung.


Habis Khidmat Negara, Shasha dapat sambung belajar kat Terengganu. Before dia pergi sambung belajar, Shasha pergi propose si Syahrill. Dia kata kalau Syahrill reject pun tak pe lah janji dia tahu yang Syahrill tu nak atau tak dekat dia. Kebetulan juga masa tu family Syahrill dah balik semula ke rumah lama dia dekat Shah Alam. Petang tu Shasha jumpa Syahrill dan ini ayat si Shasha "Abang Syah, Sha nak tanya abang Syah..Kalau Sha ajak abang Syah kahwin abang Syah setuju tak? Kalau abang Syah setuju abang Syah angguk je kalau tak tu Sha faham lah..." Tapi, Syahrill tak mengangguk kan kepalanya. Jadi, Shasha faham lah yang Syahrill tak nak dekat dia. Keesokannya, barulah keluarga Syahrill datang merisik si Shasha.. Masa tu Syahrill hantar mesej yang perempuan tak elok melamar lelaki..Kita bukan dekat India..Adat orang Islam biarlah lelaki yang melamar.


Dan alhamdulillah, Shasha kahwin dengan Syahrill ketika umur dia 19 tahun dan Syahrill 26 tahun. Dan sekarang umur Shasha 26 tahun dan Syahrill 33 tahun. Diaorang dah ada 6 orang cahaya mata.. Anak sulung Shasha lelakI sekarang umur 8 Tahun.Anak kedua Shasha kembar sepasang dan sekarang ni dah umur 7 tahun., nombor 4 anak lelaki lagi sekarang umur 6 tahun. Lepas tu Shasha break 3 tahun sebab study..Tahun lepas alhamdulillah Shasha dapat lagi seorang anak awal tahun dan seorang hujung tahun. Shasha kata lepas ni dah boleh berhenti..Anak dia dah ramai katanya.Cukuplah 4 lelaki dan 2 perempuan.


Shiraz cukup-cukup kagum dengan Shasha sebenarnya.Ramai yang tanya kenapa tak rancang anak 3 tahun sekali ke,  2 tahun sekali ke..Jawapan Shasha sebenarnya yang buat Shiraz kepala otak Shasha ney cerdik jugak nak dibandingkan zaman kenal dia kat PLKN..Perangai mcm orang gile..Huhu Shasha kata anak itu anugerah dari Allah swt. Buat apa menidakkan kehadiran anak dalam kandungan kita. Kalau Allah dah hadiahkan dia terima dengan hati terbuka. Lagipun dia masih muda. Masa ney la nak anak ramai nanti dah tua-tua takkan nak usung anak lagi..Anak dikatakan cucu pulak..

So, tu je la kisahnya Cik / Puan Qalesya Umairah..Tak tau nk pendek kot mana sbb rasanya kalau pendek cerita ney tak best. Kalau suruh si Sha cerita pun versi dia sama je dengan apa yang Shiraz tulis..Ye la Shiraz dah call dia sebelum tulis ney..Hehe..

Thank u..

Don't Be Hypocrite....

Assalamualaikum....

Hipokrit..Bunyinya macam berat kan? Tapi, antara kita sedar dengan tidak sedar sikap hipokrit ney dah berada sebati dalam diri kita.

Ada yang Shiraz nak tanya apa beza hipokrit dan menjaga hati? Kalau korunk tanya soalan tu pada Shiraz, Shiraz sendiri tak pasti apakah jawapannya.

Kalian tahu kan maksud hipokrit? Hipokrit bermaksud sikap manusia yang mana tidak menunjukkan sifat atau sikap semulajadi yang ada dalam diri dia. Ataupun senang kata "AKU SEDANG BERPURA-PURA"..

Jujurnya, kadang-kadang Shiraz terpaksa menjadi seorang yang hipokrit bila si teman bertanyakan sesuatu. Demi menjaga hati, Shiraz berpura-pura mengakui mende tu walaupun atau pun hakikatnya jawapan itu bukanlah jawapan yang tidak patut diberikan pada soalan tersebut.

Susahkan bila terpaksa menjadi hipokrit demi menjaga hati orang lain?

P/S: Sejujurnya perlukah kita menjadi hipokrit demi menjaga hati seseorang?

"Sabah Giveaway by Sharina"

! ♥ Sha Join Bah ♥  !

Assalamualaikum....

Hye korunk2 yang cantik dan handsome, meh2 Shiraz nak ajak korunk semua join GA dari Cik Sha...Bukan Scha Al-Yahya ya...Ini Sha dari Sabah bah...

Shiraz tak tau apa2 yang Sha nak...Shiraz just follow syarat2nya je...So, if something missing please let me know ya miss Sha..

Shiraz bab tag2 ney yang lemah..So, Sorry ya Miss Sha..Shiraz tak tau nk tag sape...huhu...


 Syarat-syarat GA
  • Follow 
  • 2nd blog sha*Wajib
  • Like 
  • fan fage sha*Wajib
  • letak title "Sabah 
  • Giveaway by Sharina" dan header sha di entry korang
  • jangan lupa 
  • linkkan ke blog ini
  • suka hati nak tag or tak 
  • *referral terbanyak akan dpt hadiah
  • tinggalkan 
  • link entry dan id FB
Hadiah menarik
  • 1x Gelang Mutiara
  • 2x Gelang Manik
  • 2x keychain dari sabah
  • 2x Banner
  • 10x Cursor 
  • referral terbanyak akan dapat patung comel

Cabaran Hari Pertama: 30 hari Sayangi Jantung Anda!!

Assalamualaikum....

Cabaran Hari pertama selepas minum Nesvita Omega Plus dan makan Quaker Oat..Mula2 minum ada rasa pening2 dan selalu kuar masuk toilet..Perubahan kot..Shiraz belum dapat pastikan sama ada pening dan buang air besar tu disebabkan oleh minum Nesvita Omega Plus atau pun tidak...Shiraz tak rasa pun yang Quaker Oat tu buat Shiraz pening2 dan buang air besar sebab Quaker Oat tu dah pack ke 4 yang Shiraz makan..

Shiraz nak ajak korunk semua join sama2 minum Nesvita Omega Plus dan Quaker Oat dalam tempoh 30 hari..Jangan Skip Pemakanan anda...Jom!!!

Seorang Maut, Sembilan Cedera Dalam Kebakaran Loji Pemprosesan Gas Di Dungun


Sape ada baca ke, terdengar ke, terpandang ke....tentang berita letupan di loji pemprosesan gas (GPP) semalam....Kejadian tu dekat benar dengan rumah Shiraz...Bertalu2 dengar bunyi siren polis, ambulan, bomba...Tp,yg letupan tu tak kedengaran pun..Mangsa letupan merupakan pekerja kontrak Hyundai PFCE..Jiran bujang sebelah umah pun kerja Hyundai PFCE...Nmpk okay je...Kira okay la kot..Takziah Shiraz ucapkan pada mangsa dan keluarga mangsa letupan...
>>>Zaman Shiraz kecik2 dlu jarang benar dengar letupan di Petronas ney..Skunk ney mcm kerap sngt..Kecuaian sape sebenarnya?<<<

DUNGUN – Seorang pekerja kontrak maut dan sembilan lagi cedera dalam kebakaran di pusat pemprosesan gas di Loji Pemprosesan Gas (GPP) dalam kawasan Kompleks A milik Petronas di sini, Khamis.
Pekerja itu, Rosli Mansor, 31, disahkan meninggal dunia di tempat kejadian dalam kebakaran kira-kira 3 petang itu, menurut kenyataan Petronas Gas Berhad (PGB).
Menurut kenyataan itu, jenazah Rosli yang berasal dari Kuala Terengganu dihantar ke Hospital Kemaman untuk bedah siasat.
Seorang lagi pekerja Mohd Zamri Fithri Mat Nor, 25 berasal daripada Padang Pulut di sini yang mengalami kecederaan parah dengan 90 peratus bahagian badannya melecur, dihantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah untuk rawatan lanjut.
Lapan lagi pekerja yang cedera dirawat di Hospital Kemaman dan Hospital Dungun.
Menurut PGB, kesemua mangsa merupakan kakitangan kontraktor, Hyundai PFCE, yang sedang menjalankan kerja menyenggara di loji berkenaan.
Menurut kenyataan itu, kebakaran berjaya dikawal sepenuhnya kira-kira 3.30 petang dan PGB telah mengambil langkah sewajarnya untuk membantu mangsa dan keluarga mangsa yang terlibat dalam insiden berkenaan. – BERNAMA