S.T.R.E.S.S.E.D



Pagi Isnin yang agak memalaskan diri...Bangun dari tidur terfikir2 nak pergi ke tak kelas tabika.. Serius hari ney rasa malas yang amat sangat..Malas nak menghadapi tingkah laku budak2 yang teramat lah 'bising' dan 'nakal'.
Sungguh, kadang2 Shiraz terfikir apsal la budak2 ney semua perangai sama je...Baik lelaki, baik perempuan nakalnya tak terkejar dek buatnya..Bising tu x yah kata la..Tak sanggup rasa nk menjerit hari2...

Dari jam 7.45 pagi sampai jam 12.30 tgh dalam masa sehari berapa kali agaknya Shiraz menjerit " Senyap Semua!!!" "Sape nak kena rotan?" "Semua diri atas kerusi!!" "Last warning, sape bukak mulut jemur tgh panas!" Jeritan2 tu semua bertahan hanya untuk tempoh masa 5 minit. Pastu buat balik..Dan Shiraz menjerit lagi..Dalam tempoh masa dan didarab dengan tempoh seminggu..Fuhh, mmg betul2 memenatkan.

3-4 tahun lepas budak2 tak de lah senakal diaorg ney...Ney dah tahap bikin Shiraz betul-betul stress. Pening + loya...Tak tahu nak describe mcm mana..Rotan kuat2 anak orang tu...Kadang2 kesian plak...Shiraz terfikir mcm mana lah diaorg semua ney kat rumah..Macam mana lah mak bapak diaorg melayan diaorg semua ney...Arghhh sadis sungguh!!!

Shiraz nak tayer korang mcm mana agaknya nk handle budak2 ney selain daripada dikenakan hukuman? Ada tak sape2 boleh bg idea dekat Shiraz mcm mana Shiraz boleh bg diaorg senyap dan aman seketikan? Shiraz perlukan pendapat daripada kalian2 yang cerdik pandai...Plzz!!!