Anugerah Juara Lagu 26

Berakhirlah Anugerah Juara Lagu ke 26 semalam? Apa komen korunk tentang persembahan artis-artis semalam. Walaupun Monoloque tdk menjadi juara ENTRY INI seperti yang Shiraz harapkan tp Monoloque tetap juara di hati Shiraz...

Banyak sangat kekurangan dalam AJL 26 ney...Walaupun tema air tu nampak kelainannya namun program tu masih di tahap lama. Pengacara AJL, Faizal Ismail dan Cheryl Samad...Alaaa masih mcm tu jugap..Nak buat lawak pakai skrip tp orang x gelak mana. Dah lama sangat Cheryl Samad jadi pengacara AJL...Dah xderk org tengok pun...Dah boleh tukar pengacara baru.Yg boleh bikin AJL fresh balik..

Apapun keputusan Siapakah Juara dah terjawab. Tahniah buat Hafiz dan Dato' M Nasir. Manakala trio Shila, Ning Baizura dan Jaclynn Victor menang di tempat kedua menerusi lagu Beribu Sesalan. Dan tempat ketiga dimenangi oleh Faizal Tahir. Persembahan Terbaik plak dimenangi oleh Alyah...Wowww abang Remy datang la...Dan vokal terbaik oleh Hafiz.

Tahniah buat semua pemenang...


Keputusan akhir Anugerah Juara Lagu 26 (AJL26)1. Persembahan terbaik – Alyah, Kisah Hati.
2. Vokal Terbaik – Hafiz, Awan Nano
3. Tempat Ketiga – Faizal Tahir, Karma
4. Tempat Kedua – 3 Suara, Beribu Sesalan
5. Juara – Hafiz, Awan Nano
Update secara langsung:1. Persembahan pembukaan oleh penyanyi feveret Abang Nara, Jamal Abdillah. Weee ~~~2. Fuh. Persembahan Awie terus membakar semangat AJL26. Mantop babe ~~~3. Sheila Majid la pulak. Kenapa semua mantap-mantap untuk opening show nie? Arghh4. Fuh ~~ Terkagum sebentar dengan persembahan tiga legend sebentar tadi. Persembahan 12 peserta selepas ini. Sama-sama kita nantikan.5. Persembahan pertama daripada Projek Pistol dengan lagu Wanita Seluruh Dunia.6. Arrangement muzik yang sangat berlainan daripada lagu asal daripada Projek Pistol. Mantap dan sedap didengar.7. Persembahan seterusnya oleh Jacyln Victor dengan lagu Sedetik Lebih.8. Not bad jugak kan Jac nyanyi lagu Sedetik Lebih. Lebih kurang tahap Abang Anuar Zain gak la.9. Monoloque dan Atilia pulak. Yeah ~~ Lagu feveret gak nie.10. Comel gila rambut Atilia. Lagu nie memang susah sikit nak nyanyi time live rasanya. Good effort anyway.11. Yuna muncul untuk lagu Gadis Semasa. Memang arrangement lain 100% nie. Nice ~~12. Nice outfit Yuna. Menarik tertarik kau memang da bomb.13. Lagu Kalau Berpacaran pulak. Lagu best nie. Banyak nasihat.”14. Serius comel sangat lagu Kalau Berpacaran nie. Ana Rafali nampak hijau gitu.15. Cinta Muka Buku oleh Najwa Latif. Adakah dia akan menang?16. 16 tahun dan dah masuk AJL. U go girl.17. Juara Anugerah Mobile Celcom jatuh kepada lagu Sedetik Lebih.18. Persembahan daripada Faizal Tahir dengan lagu Karma. Ada orang kata ini adalah persembahan terakhir daripada Faizal untuk AJL. Layan ~~19. Terbakar piano dibuatnya oleh Faizal Tahir20. Seramai 30 orang juri telah digunakan untuk memilih lagu terbaik AJL26. Harap-harap tiada kontroversi.21. Alyah dengan lagu Kisah Hati sekarang. Siapa sebenarnya manusia yang bernama Manusia Putih yang mencipta lagu ini?22. Fuh. Starting pun dah sedap dah Alyah nie. Baju pun cantik gak. Nice23. Arghhhh. Napa Remy Ishak muncul dan memeluk Alyah. Mesti ramai yang panas.24. Sungai Lui daripada Aizad. Melodi yang mampu melegakan jiwa.25. Aizad membuktikan yang bakat adalah segalanya. Kurang rupa sikit pun tak apa.26. Hebat benar orang yang melukis kat belakang semasa persembahan Aizad nie.27. Yuna dengan lagu Penakut. One of Abang Nara punya favourite song jugak.28. Good persembahan daripada Yuna, sekarang ini lagu kegemaran ramai, Awan Nano daripada Hafiz akan didendangkan.29. Awan Nano nano nano nano nano.30. Beribu Sesalan sekarang ini. Adakah lagu feveret kebanyakan peminat muzik ini akan merangkul gelaran juara?31. Memang meletop 3 Suara bawak lagu Beribu Sesalan. Meremang bulu roma.
Info: Beautifulnara.com