Ya! Memang aku sokong Saehu!


Assalamualaikum....

Sape ada tgk Maharaja Lawak Mega Minggu ke 9 malam tadi..Mesti seronok kan tgk kaletah peserta MLM malam ney...Antara ramai2 peserta MLM, Shiraz minat sangat dengan Kumpulan Saehu. Tapikan, ramai yang marah Shiraz masa perlawanan bola sepak sukan sea antara Indonesia dan Malaysia. Shiraz cuma menyatakan yang minat kumpulan Saehu tapi ramai plak yg hentam kononnya Shiraz ney  x sayang negara sendiri. Astafirullahalazim....Kadang2 Shiraz sesetengah kawan2 dalam fb ney yg tak menyokong kerajaan tp bila tyme bola sepak pandai plak dia orang cakap Shiraz ney tak sayangkan negara. Erkkk? Pelikkan...

Tapi, kes malam ney takde dah sebab bola-bola erk. Jujurnya mmg Shiraz minat dan sokong kumpulan Saehu ney. So, jangan la hentam Shiraz lagi dalam facebook. Lenguh la jari-jemari Shiraz nak explain kat korunk. Betul la tyme bola ari tu pun Shiraz naik marah jugak. Bab bola itu kes lain. Ney kes lawak. Kes Seni antara dua negara. Kita kan serumpun. >>>Shiraz dah naik ngeri nak cakap pasal serumpun ney..Kes ney la Shiraz teruk kena marah<<< Shiraz ramai kawan dari negara Indonesia. Apa yg penting kita saling menghormati. So, xderkla nak marah2. Shiraz tak kutuk negara Indonesia dpn kawan2 Shiraz yang berada di Indonesia dan diaorg pun sama. Kena ada saling toleransi la. Nak ikutkan marah sampai bila..Betul tak?

So,malam ney Saehu dah berjaya ke final. Tahniah...Tahniah jugak dekat Boboi,Osbon dan Syok...Shiraz support la Boboi ngan Osbon. Sape cakap Shiraz tak support pelawak dari negara kita? Weii tak baik taw..
Kalau ada yang tanya Shiraz "memang suka Saehu ke?" Ney jawapannya " Ya! Memang Shiraz sokong Saehu! Macam mana korunk terjerit2 minat Justin Bieber gitu la jugak bila tengok Saehu!"