"CoNteSt : FiRst BeLog P!nKy P!nK"


Assalamualaikum......

Pg2 buta dah menghadap blog erk cik Shiraz? Dah lama sngt Shiraz tak hapdet blog...Xderk modal nk bercerita. Kesian kan...hihi...

Shiraz nk join contest dari adik Atien Nabila. Dia suh karang citer...X kisah la sedih ke, gembira ke, lawak ke...apa2 je ke...hihi..

Shiraz nak cerita pasal ape erk....Hmm..

Hari ahad lepas, Shiraz dan adik hantar adik Shiraz yg no3 balik hostel UMP...Kitaorg bertolak lepas Asar dan smpi di UMP jam 7.30...Dan bertolak jam 7.42. Kebiasaannya kiteorg pasang cd lagu2 korea ney tp telinga ney dah rasa muak dengar lagu2 tu semua...Dah boleh hafal satu-persatu lagu tu.Nak2 lagu GD, T.O.P, U-Kiss ney...Eh kan 24-9-2011 ari tu GD, T.O.P, U-Kiss datang concert kat Kuala Lumpur. Adik Shiraz yg berdua tu dah melangak kat concert tu. Berbalik pada cerita asal sbb Shiraz malas nk dngr lagu2 korean tu Shiraz bukak radio...First lagi Shiraz bukak Suria FM tp malam tu segmen rock...Shiraz x minat dengar lagu2 rock...Then, Shiraz search terjumpa channel  Sinar FM...layan lagu2 jiwang karat ney...Pastu dah bosan Shiraz bukak Muzik FM...dengar pilihan bersama...Ada yg minta lagu Lestari, ada yang minta EYE, ada yang minta Data, ada yang minta Screen dan lain2 la..

Shiraz terfikir rupanya masih ada yang dengar radio erk. Macam Pilihan Bersama Muzik fm, dlu kan masa Shiraz form 3 kalau balik tuisyen tu mesti cepat2 nk masuk bilik nk dengar radio...Kalau ada artis jemputan rela x pergi kelas...Dashyat kan. Time tu la nk dengar lagu2 yg best. Zaman skunk ney semua budak2 dah ada laptop, notebook, bahkan e-book pun boleh duk download lagu...Bukak google, taip nama lagu nak yg full album ke, nk yg half album ke semua ada..Tggu tekan klik 'DOWNLOAD' je..

Jadi, bila malam tu Shiraz dengar radio rupanya masih ada yang menghargai dj2 radio..Tahniah buat yang menghargai radio2 dan Dj2 radio ney...Yeay....Buat Shiraz? Shiraz bukan la orang yang tergolong dalam yang menghargai dj radio ney. Masuk kereta pasang cd...Takpun dengar kat ipod or handset.sekarang pun dah ada external hard disk yg boleh letak beribu lagu kat dalam tu.. Mmg Shiraz org yg agak teruk dalam hal ney. Ye la sebab dalam laptop penuh dengan lagu2 yg di download x kira melayu, mat salleh, korea, cina semua ada....Lagu hindustan ngan tagalog pun ada dalam laptop ney. Kira nk g ane2 muat turun dalam ipod takpun handset so sbb tu Shiraz mengandaikan diri Shiraz bukanlah orang yang menghargai radio ney. Sejak bila? Dulu kan Shiraz dengar radio? Bila dah masuk form 4 dah ada computer yang tersergam indah di sudut dinding rumah. Dan bila dah ada lappy yg menemani Shiraz siang malam. Mana perginya radio tu lagi? Perlahan2 lapuk dek ingatan...Tapikan, masa Shiraz form 4 mn popular lagi lagu Korean? Mmg la masa  tu banyak lagu2 melayu ngan hindustan. Tahun 2007 Shiraz dah start main game auditionsea...Dancing game dari korean. Masa tu dah gile dah dngr lagu korean...Kim  Joog Kook pun Shiraz dh kenal masa tu...Dah gile dah download lagu korean smpi la org semua dah kenal Wonder girl, Girl Generation, Kara, Secret, T-ara dan ramai lagi la...

Tu je la kot ceritanya. Pada yang menghargai radio, tahniah Shiraz ucapkan. Macam adik Atien Nabila ney...Hihi..