Status Lagu Malaysian Boy

Assalamualaikum.......

Kalau ada siapa2 yang perasan akan lagu Malaysian Boy yang dinyanyikan oleh Altimet, Ila Damiaa, Dj Fuzz, Point Blanc & Rabbit Mac mesti perasan kan lagu tu macam di copy cat je dari lagu artis antara bangsa. Kalau diaorg memperkenalkan Malaysian Boy, artis Kanye West pulak memperkenalkan American Boy.

Tajuk pun dah hampir sama kan....Apa lagi yang sama?
Nah, dikatakan muzik dan beat diaorg pun hampir sama...
Pelikkan lagu ney sempena Astro my music tp pihak Astro mcm terlepas pandang jer...Mungkin la kot diaorg tak perasan. Iyalah lagu American Boy kan debut pada tahun 2008 /2009 rasanya...Dah hampir beberapa tahun tu tapi kan respect la pada org yg dpt recognize kehampir samaan lagu tu....

Altimet dan rakan2 pun dah buat pengakuan akan lagu tersebut. Walaupun dilempar kata2 yang tak baik tp tabik spring dekat Altimet sbb dia tak cepat melatah.  Lagipun lagu ney kan pasal Hari Kemerdekaan...So, xderkla menjadi isu besar sngt...Dan dalam2 duk kecoh psl lagu ney ada pulak cerita baru pasal ada hantu dalam video clip tu...

Haaa? Hantu?

Secara dasarnya kita tak tahu apa sebenarnya?
Mmg ada makhluk berbaju putih di situ tp boleh jadi krew2 Altimet ke...Kan???
Hanya Altimet dan rakan2 je yg tahu ada hantu ke tak de...
Kalau tengok kat tv mmg x perasan mana tp klu yg rajin yng amat menelaah youtube mst jumpa kan...Hish dashyat la korunk...

Dj Fuzz, Ilaa Damia, Point Blanc, Rabbit Mac & Altimet






Makhluk berbaju putih 0:43 saat...