Hayati 4K dalam hubungan!

Assalamualaikum....

Siapa yang tengah hangat bercinta? Yang sedang dilamun cinta? Yang sedang mencari cinta?
Baik lelaki mahumpun perempuan masing-masing ada keinginan menjaga dan mengawal pasangan kite kan. Yang perempuan cemburu lebih. Yang lelaki suka mengongkong.
Semua ada kan....

Dalam ramai2 pasangan kekasih Shiraz paling respect pada kawan baik Shiraz. Dia dan suami bukanla mcm pasangan couple yang suka paksa, bg tekanan dan mcm2 lagi. Diaorg cukup2 la harmoni. Mcm mn diaorg jaga perhubungan diaorg?

  1. Kawan baik Shiraz tu tak suka minta lelaki dia call setiap jam, tak suka lelaki tu mesej  setiap saat.
>Iyalah..masing2 kan kerja...Kalau asik menelefon, asik msj mcm mn nk buat kerja. Ganggu dia kata. So, dia bgtaw bf dia yg skunk ney merangkap suami dia kelepasan selama 9 jam tu untuk melaksanakan kerja masing2. 

Pernah Shiraz tayer dia, tak syak ke?

Jawapan dia: Kalau saling mengesyaki bila masa nak saling mempercayainya?

Hmm...bagusnya...

2.  Tak suka nak check handphone pasangan masing2.

>Skunk mcm trend kan, yg lelaki pegang phone perempuan yang perempuan pegang phone lelaki. Susah dia kata. Kalau ada urusan penting, klu ada client tepon tak ke haru-biru.

3.  Tak suka nak paksa dan memaksa.

>Korunk suka tak hidup dipaksa? Msti tak suka kan...Bab paksa dan memaksa ney la yang boleh buat kite semua jemu. So, klu dah org tak suka tak boleh nak kata apa dah....

Kawan Shiraz kata dalam perhubungan kena ada 4 K...

  • Kepercayaan
  • Kesetiaan
  • Kejujuran
  • Kasih Sayang
Kalau dah agak mcm tak cukup 4 K tu tak yah la teruskan hubungan. 

Sebab tu Shiraz rasa, dia dan suami cukup2 la romantis. Jadila menantu kesayangan mertua. Pandai jaga anak dia, pandai jaga makan minum..Mau nya mak mertua tak sayang. Kan Sha?

So, pandai2 la korunk menjaga hubungan yang dah dibina tu. Jangan disebabkan syak wasangka + curiga + dengki hubungan itu menjadi retak menanti belah.