VCO boleh mengecutkan Bisul?


Hye All....Masuk hari ke-6 kite berpuasa..Alhamdulillah..
Shiraz nak cerita apa ney?
Kali ney Shiraz nak cerita kelebihan yg ada kat dalam vco catalyst ney...
Hmm bunyi macam menarik...

Sepanjang 5 hari berpuasa ney, Shiraz selalu terlupa nak ambil Vco setiap kali bersahur. Dan akibatnya Shiraz terkena jangkitan bisul. Shiraz mmg terlupa. Sebab kebiasannya Shiraz amek sebelum makan...So, selalu skip..Lps tu, tyme berbuka pun sama..Parah2..

Dan akibatnya jangkitan bisul tu Shiraz taw la kandungan gula dh naik...Macam mana boleh tahu?
Okay, actually Shiraz selalu sngt terkena bisul ney. Lps Shiraz buat pemeriksaan rupanya kandungan gula naik dan Shiraz x nafikan tyme tu segelas besar Shiraz habiskan minuman laici.>sbb melantak kat kedai kan< Lepas pemeriksaan diadakan, doctor minta esok datang klinik balik untuk check sama ada gula naik atau tak. Dan keesokannya, menurun la kadar gula tu...

Tp, satu perkara yg Shiraz amalkan skunk mmg jrg minum air manis, makan pisang..Mmg berjaga..Klu tak mmg naik bisul. Dan tadi, semalam selepas sahur Shiraz perasan bisul tu datang balik. Dan Shiraz gatal nak test klu sapukan vco ney apa jadi? Alhamdulillah, pagi tadi Shiraz perasan bisul tu dah xderk. Rupanya ia dah kecutkan bisul tu...

Kan bagusnya Vco ney..Thanxs to Babe Syamsina cuz bg i try vco ney..Love u babe...




Photobucket