Telephonophobia...

Hye korunk yang sedang membaca entry ney...Cuba korunk angkat tangan sebelah kanan and wave kan depan lappy ney..Kunun2 sedang melambai pada Shiraz  la..hehe..

Jangan marah nanti kena jual..

Shiraz tertarik dengan entry  dari Hans Punya Blogspot...Tajuknya Telephonophobia...Rasanya semua pernah mengalami kisah mcm En Hans tu...Shiraz pun pernah..Banyak kali...Sampaikan beberapa kali Shiraz tukar no phone..Kesian kan...

Masa mula2 pakai phone...Baru ada telefon...baru ada simcard...Tyme 90 an- Tyme tu ramaila yang main tekan2..Konon salah nombor..Shiraz plak jenis yang bila org call 4-5 kali main senyap jerk mmg nak kena maki la...So, bila org tu call untuk kali ke-6, Shiraz dh siap maki segala bagai dia duk senyap lagik...Tiba2 kan nah amek kau...Main-main hembus nafas plak...Main jerit2 auuww sana...auww sini..Dah sudah...Nak nangis ada..nak meraung pun ada..Bukan sekali dua...Banyak kali...Smpi siap msg phone sex lagik...Kan naya jawapnya..Setiap kali Shiraz off kan handphone bila on balik kan...Balik2 msg dia, misscall dia..Masa tu no celcom Shiraz guna..Nak tak nak, Shiraz patahkan sim card tu...amek terus x leh call...

Tyme PMR...ini lagi gilo...Baru je beli simcard baru...Baru masuk kredit..Tiba2 ada org call nak berkenalan...Alaa berkenalan apa plak ney? Kalau x nk berkenalan skrg jugak sy pergi rumah...Nah sudah..datang rumah plak...Mmg gila..nak tak nak berkenalan la jugak wpun tersiksa jiwa dan raga...Mula2 tu okay la...Rasa fall in love pun ada...Satu hari ajak kuar...Sorry erk..Shiraz bukan jenis yg suka nak membuang masa melayan waktu2 petang lihat reaksi org kat pantai...Tambah2 plak Shiraz mmg tak suka pantai...Dia punya la marah kat Shiraz, maki Shiraz mcm2...Ooo maki aku erk...Sekian je erk..Tak yah nk telefon2 dah..Kali kedua sim card dipatahkan...Gila kan main patah simcard je aku ney...hihi

After PMR...Shiraz beli simcard baru...Maxis plak..Dah asik kena kacau je pakai Celcom..Lps tu alhamdulillah Shiraz dah tak kena kacau dah..Tp, ramai plak yg main berkenalan...Kira layan msg je la...Topup 10 pagi tak sampai tenghari dah habis hihi...Tp, ngan maxis pun x lama jugak..Lelaki yg main2 hembus nafas tu datang balik...Yg tu memaksa Shiraz call polis dan Maxis Centre... Yg ney la Shiraz kena amek statement...Dan polis sekat sebarang nombor yang tak dikenali masuk ke no Shiraz...Yg sebenarnya tak boleh tapi Shiraz mmg terdesak untuk buat cam tu...Dan atas pertimbangan pihak polis Shiraz mmg x kena kacau dah..

Tp, lepas tu Shiraz dh buang no Maxis tu...kes putus cinta?Hehe...Kira putus cinta la..So, Shiraz kena call balik Maxis bgtaw yg Shiraz dah x mo guna no tu dah...Police Statement pun Shiraz kena faxs balik..Terukkan...Dan sekarang Shiraz guna no Digi..Dan alhamdulillah sejak2 dah msk umur 20 +++++ ney xderk dah org2 gila yg nak call Shiraz..Eii suka bangat!

Yg sebenarnya banyakkan kes2 mcm ney...Mcm Shiraz terpaksa buat police report tu bukan sebab mengada2 tp untuk keselamatan diri. Dan tahu tak org yg call Shiraz  tu kawan sekolah..Sampai skrg ney pun Shiraz benci dan meluat dengan dia..Dia selalu gak datang umah Shiraz cop JKKK dengan abah Shiraz kan, hantar resume kerja tp Shiraz buat tak kenal.Shiraz tak tahu abah ingat atau tak tu la budak lelaki yg kacau dlu..Skrg ney pun dia dah kawen..Dah ada ank pun..Dtg sain surat tawaran anak masuk sekolah, dana miskin..Serba-serbi la..

Pengalaman erk...Terima kasih jugak kat En Hans sbb tulis entry tu..Kiranya Shiraz ney menumpang je la..Tapi, entry lain2 erk..Cuma tajuk jak pinjam..Hihi...