istana biru nak berkenalan




Assalamualaikum....Anyong haseyo....Hola... Salut...
Dan yang pasti Hello buat kalian yang sedang membaca entry ini..

Kali Shiraz nak join segmen dari Istana Biru..Dia ajak berkenalan...Perlu ke berkenalan?
HARUSLAH...kalau kita tak berkenalan mcm mana nak taw kehidupan blogger lain plak..Selain dapat berkenalan boleh jugak tukar2 pandangan. Iya dak?

First soklan dia..nama penuh anda:

Nama penuh Nurul Shiraz Kamarudin.

Nama Sheeszshira Shiraz tu nama pena Shiraz...Panjangnya? Sebenarnya Sheesz itu adalah perkataan dari S.i.s.t.e.r aka s.i.s . Tapi, sebab nk glam sket kan menggatal la letak S.h.e.e.s.z.
Shira tu plak org kebanyakan yg panggil. Kebiasaannya payah betul nk sebut Shiraz tu..Tak taw la naper..Klu call mana2 office kan, tm ke, ape ke kalau sebut Shiraz tu bunyi apa taw Shivaz la, shilaz la..heran sungguh.

Kalau di kampung Shiraz sebelah kedah diaorg panggil Shiraz dengan nama 'Irr' dan kalau kat Melaka plak panggil "Ira'. Hihihi banyaknya nama aku..Hahaha bangga! Astafirullahaladzim..

Kejadian nama ney?

Hmm...tak taw la...tp, seingat yang dicerita oleh abah nama Shiraz tu sempena sebuah daerah kecil kat India then kat India ada hotel nama 'Shiraz'..Tu je la rasanya.
Dan, kalau saper2 tengok Masterchef Australia diaorg ada kenalkan satu wine namanya Shiraz..Erk? Nama aku sempena wine ke? Hish haru sungguh. Tp, bila Shiraz google rupanya wine tu ejaan Syrah. Cuma, nama tu dikomersial kan..Hmm...Apa2 je la yang penting maksudnya itu tak kecondong ke arah minuman haram tu...

Korunk suka tak nama tu?

Hey HARUSLAH suka...Gila kau susah payah mak bapak aku bagi nama tak suka plak..

Sifat aku yang baik?

Shiraz seorang yang ramah
Shiraz seorang yang sukakan kanak-kanak.
Shiraz seorang yang suka menolong.
Shiraz seorang yang penyayang.

Sifat buruk?

Shiraz seorang yang panas baran.
Shiraz seorang yang sombong.
Shiraz seorang yang tidak sabar.
Shiraz seorang yang materialistik.
Shiraz seorang yang suka menunjuk-nunjuk.
Shiraz seorang yang malas.

Okay, biar Shiraz terangkan sifat buruk Shiraz ialah panas baran dan tidak sabar. Yang lagi tiga itu suka sangat kawan2 lama sekolah katakan pada Shiraz.
Contoh erk.


Tengok...alang2 org dah kata Shiraz sombong, apa lagi kita ngaku je la...Dah tu senyap terus..
Ada lagi..banyak..Tp, x payah la Shiraz tunjuk kat sini betapa la orang kata Shiraz ney sombong..
Okay la tu je rasanya...

Sape2 yg nk join boleh klik link bawah.