Apa punya bangang la Pak cik tu...

Assalamualaikum...

Mood tengah marah sebenarnya...Bengang dengan seorang pak cik ney...Al-kisah citer bermula...hihi
Kalau sape2 yg selalu datang Terengganu or Kemaman la pasti akan lalu jalan  yang sungguh2 menyakitkan selepas tempat jual lemang...or senang kata sebelum Giant Kijal..Ya Rabbi jalan kat situ mmg teruk...Berbonggol2..Bumper kereta Perdana plak jenis yg rendah..Tak boleh laju2 takut tersangkut...
Jadi, always kalau lalu kat situ adik Shiraz akan slow permanduan...

Tapikan, pakcik yang bangang ney dia ikut dekat belakang kereta Shiraz...Rasanya pakcik tu je kot yg bangang sbb kereta2 lain semua bawa mcm adik Shiraz pandu..Jalan tu mmg tak boleh nak laju..Salah laju jadi jongkang jongkit la korunk dalam kereta. After jalan yg elok sikit kan dia boleh jerkah kat kiteorg...Perghh apa lagi panas hati jugak..Tak sedar ke jalan kat situ teruk.Kalau bumper tersangkut pakcik tu nk tolong ganti ker...

Punya la kiteorg panas hati dah la dalam kereta tu Shiraz dengan adik-beradik perempuan je..Parents dan adik laki Shiraz naik Mercedes dah nak sampai umah mak saudara kiteorg agaknya...Kiteorg ikut smpi la pakcik tu berhenti kat stesen minyak...Kiteorg parking sebelah dia...Tp, masa tu dia x perasan lagi..Agaknya ada org bgtaw kot pak cik tu pun berpaling kat kereta kiteorg...Apa lgi kiteorg hon habis daya pastu pakat gelak ramai2...

Okay..Citer ney bukan nk tunjuk yg kiteorg ney kurang ajar tp cara pakcik tu..Dari segi gaya permanduan pakcik tu...mmg jenis yg suka cari gaduh dengan org...Sepanjang kiteorg follow dia, asik himpit kerete org je...Jalan kat Kemaman tu jalan paling teruk skali...Mmg teramat..Salah bawa laju boleh pecah tayar kereta..Pakcik tu pulak dah taw jalan mcm tu jangan la ikut rapat...Kalau kiteorg brek mengejut boleh accident taw...Kan masa test pandu kan kena jarakkan permanduan...Sudahla dia ikut rapat pastu bawa kereta tergesa2...Tak paham jenis org yg x bersabar mcm ney...Yg jenis ney menyusahkan org...Even org tu x kurang ajar terpaksa jadi kurang ajar...Gara2 jenis org yg x bersabar mcm ney la...