day 8 - pergaduhan paling terok yang pernah anda alami

Hye All...Untuk cabaran hari ke-8...Pergaduhan paling teruk..
Pergaduhan antara Shiraz dan kawan baik ...Mmg yang paling teruk yang pernah Shiraz alami..Gara2 iri hati dan hasad dengki...Gara2 ketidak percayaan...
Kisahnya, kiteorg nak adakan reunion...Setelah perbincangan diadakan, salah seorang teman Shiraz cakap after dinner x boleh dating, x boleh berduaan dll..Tp, kawan baik ney dah tersalah anggap...Dikatakan Shiraz dengki dengan dia...Yelah...dia fikir Shiraz dengki kalau semua budak lelaki layan dia jer berbanding Shiraz...X heran...
Tp, cerita tu diputar belitkan fakta dan berlarutan apabila mak dia masuk campur...Dan berlaku la pergaduhan hampir beberapa bulan...
Dan sekarang wpun sudah berbaik namun hubungan tu x sama...Masih ada sedikit kejanggalan...
Hmm...


Photobucket

Day 8: A k-pop song you know all the words to

Hye All....Pekabar kalian semua? Semoga sihat2 lor...
Shiraz???Hmm....x berapa sihat la...first day period...Hua hua dh dkt2 nk pose plak tu..Sabar jer...Okay kali ney kite ke hari ke8 cabaran kpop...A kpop song you know all the words to..Hmm panjang tu...Hihi
Sejujurnya, x semua lagu tu Shiraz tahu maksudnya...tp, utk memudahkan penghayatan pada sesuatu lagu kebiasaannya Shiraz akan bukak translation lyrics..Antara lagu yang betul2 Shiraz tahu akan maksudnya lagu T-ara, yayaya...Hihi..Mmg Shiraz obsess dengan lagu tu...
Tu je la rasanya untuk kali ney...
Bye2...



Photobucket

Serius, Chempaka Sari Nak Bagi Banner Blog Percuma!

Hye All...I'm back...Mana kau pergi cik Shiraz?? Ooo actually my lappy msk klinik la..Ney pun pinjam adik punya kejap..Kesian kan....
Okay laa x mo citer panjang ney Shiraz join segment dari Cempaka Sari...Dia kata nk bagi banner free...Yey yey..nak jugak laa...Bukan banner je tp kalau cik Cempaka Sari boleh buatkan header skali....Boleh la erk...Nk sngt2...

Photobucket

Perginya Mohd Ashraf Abd Aziz

Hye All....Shiraz baru je habis baca paper berkenaan dengan Allahyarham Mohd Ashraf Abd Aziz, 26 yang pernah memberi kecoh pada Malaysia beberapa bulan yang lalu di atas tuntutan pada mahkamah supaya namanya ditukarkan pada Aleesya Farhana Abd Aziz.
Allahyarham Mohd Ashraf meninggal dunia pada jam 5 pagi semalam akibat serangan jantung dan tekanan darah rendah berserta kemurungan akibat permohonan Allayarham ditolak oleh Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu.
Kalau korunk masih ingat, Mohd Ashraf yang disokong oleh orang tuanya wpun bnyk suratkhabar dan blog yang mengeluarkan berita bahawa kedua orang tuanya tidak pernah setuju dengan apa yg dilakukan oleh Mohd Ashraf berikutan penghinaan yang diterima oleh keluarga tersebut. Tpkan pada pendapat Shiraz, orang tua Mohd Ashraf tidak pernah tegas dalam membentuk pendirian anaknya itu. Dekat Malaysia banyak Ngo2 yang boleh orang tua tu minta pendapat bagi menyelesaikan masalah anaknya. Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat bersepah kat Malaysia ney. X payah pergi jauh2, Terengganu pun ada. Sejujurnya ibu bapa Ashraf boleh je merujuk kepada Kementerian tersebut. Tp x dilakukan sehingga memaksa Mohd Ashraf membuat permohonan ke Mahkamah. Sudah tu, ibu-bapanya tetap memanggil beliau dengan nama Aleesya. Kalau betul2 keluarga Allahyarham pernah cuba untuk membantu Allahyarham berubah seharusnya kena tegas dan berpendirian tetap.
Shiraz bukannya menghina golongan2 maknyah. Tidak sekali! Tak kisah la kalau korunk nk jadi maknyah sekalipun tp jngn sampai berani memaksa peguam mahupun hakim meluluskan pertukaran nama korunk. Korunk nk buat kerja gila ney buat la tp jngn smpi satu dunia tahu...Bila dah jadi begini 2 kali ganda penghinaan yang korunk akan terima. Masyarakat Malaysia seharusnya berterima kasih pada hakim tersebut kerana tidak meluluskan permohonan tersebut.
Dan Shiraz rasa sekurangnya dengan pemergiaan Mohd Ashraf mungkin lebih baik. Setidaknya, rayuan permohonan tidak diteruskan. Jika tidak, mungkin hakim2 tersebut akan tersentuh hati memberi kelulusan pada Allahyarham...Siapa tahu?
MOHD ASHRAF HAFIZ...mahu rayu keputusan mahkamah.




Photobucket

day 7 - tiga perangai baek anda

Hye All...Shiraz kembali lagik...Kali ney dengan cabaran hari ketujuh...Kalau semalam pasal tabiat burok anda, hari ney yang baek la plak...
Dah bersedia...hihi

1)Shiraz seorang yang peramah...Pergi la mana2 Shiraz x segan silu untuk menegur seseorang..

2)Shiraz seorang yang selalu dicium oleh kanak2 tabika....Hampir setiap hari..Hihi

3)Shiraz seorang yang tak lokek...Tp, kalau asik shiraz je yg kuar duit mampus la...gilir2 lol...

Hihi...Itu je la....



Photobucket

Day 7: A k-pop song that makes you cry

Hye All...I'm back untuk challenge hari ke tujuh...Lagu kpop yang boleh buat Shiraz nangis...Hihi ada beberapa lagu yang boleh buat shiraz menitiskan airmata...Lagu ost dari autumn in my heart dan my girl...Tajuk? Eii lupa daa..Sorry....Itu jer la rasanya...Klu lagu ost my girl yang perempuan nyanyi tu mak aiiii dengar muzik jer dah rs smcm..hihi...


Photobucket

day 6 - tiga perangai burok anda

Hye All...Okay malas nak mukadimah panjang2 sbb ada waktu sekejap je ney untuk meggunakan laptop kesayangan adik Shiraz...Hihi..Untuk hari ke-6 cabaran dari cik Ezy...tiga perangai burok anda..hmm...
Perangai burok Shiraz...

1) Shiraz seorang yang panas baran...

2)Shiraz seorang yang cepat melenting

3)Shiraz seorang yang suka main game...Terlalu suka...

Hihi perangai korunk lak mcm mane?


Photobucket

Day 6: Your favorite k-pop song from your favorite girl group

Hye All...Hari ke-6 cabaran k-pop challenge...X boleh nk tulis panjang2...Sorry...Points utama your fav kpop song girls grup..

Nobody - wg
so hot -wg
tell me - wg
shy boy - secret
madonna - secret
starlight moonlight - secret
bo peep bo peep - t-ara
why you being like this -t-ara
yayaya - t-ara
roly poly -t-ara

okay stop smpi sini jer...


Photobucket

day 5 - status anda ? relationship anda?

Hye All...Apa khabar semua? Hrp2 semua sihat erk...
Jngn tanya Shiraz sihat atau x? Hati tgh membara dan geram giler dngn kedai laptop ney...Lambat giler dia format lappy tu..Eiii Shiraz nak guna laa...Tauke kedai kata ada problem hard disk..da sudaa lagi la lambat rasanya...Eii sakit hati betul..
Okay lupakan pasal kedai laptop yang lembap tu meh kite ke hari ke 5 cabaran cik ezy ney...
Perghh ney soklan panas ney..Status dan relationship....
Okay sejujurnya...Shiraz x tahu skunk status sebenar apa dan apa hubungan shiraz dengan dia bernama lelaki...Kenapa?
Sebab Shiraz malas nk meletakkan satu harapan yang tinggi..Pada Shiraz kalau seseorang lelaki tu btl2 nak adakan hubungan dengan Shiraz biarlah dia jujur dengan Shiraz...Jarak dan jurang antara kiteorg terlalu tinggi..So, Shiraz malas nk fikir dia betul2 untuk Shiraz ataupun tidak...Dah la dia jarang nk on9 myspace...Pastu asik hilang jer skunk ney...Telefon? Payah sekali...
Itu je la rasanya....
Okay la bye2



Photobucket

Day 5: Your favorite k-pop song from your favorite guy group

Hye All...I'm back...Curik2 on9 guna lappy my sis..Kenapa? Lappy masih kat klinik lol...Rosak hard disk katanya sebab kena kilat...Aduhh ney yang paling Shiraz lemah...Mn nk cekau duit bayar hard disk x taw la...Aduhh sabar jer...Okay, tinggalkan psl tu..kite ke cabaran ke 5 plak...Your fav song k-pop guy grup...Hmm banyak babe...

Only You - 2pm
heartbeat -2pm
Fly to seoul - 2pm
Hands Up - 2pm
i'll be back -2pm
dont stop cant stop -2pm
cabi song-2pm
lies -big bang
tonight -big bang

eii banyak laa...x tertulis kat sini...Hihi..Bukan apa sbb kes pinjam lappy ney susah la sket...Owner maw guna maa...So, sikit2 jer laa...Sorry



Photobucket

day 4 - benda yang anda buat bila sorang sorang

Tadaaa....
Rindu Shiraz x? Cehhh kunun la kau, cik Shiraz....
hihi...
Okay ney update untuk hari 4...
Benda yang anda buat bila sorang...
Buat aper erk?
Oooo biasanya kalau Shiraz duk sorang dlm2 bilik Shiraz akan karaoke...Yeahh...
Itu wajib laa....
Lagu aper?
Macam2 lagu...Ikut suka hati...Asal boleh nyanyi jer la...
Satu lagi akan menghabiskan masa dengan menonton Kshownow..
Tgk la variety show korean yang terpapar kat situ...Hihi..
Itu jer la kot...Huhu



Photobucket

Day 4: Your ultimate k-pop girl bias

Hye All...Hmm...kalau semalam kita bercerita pasal yang lelaki kali ney off course la perempuan plak...Dlm ramai2 artis perempuan yang paling Shiraz minat Yobin WG dan Eunjung T-ara...Kenapa?
Yobin, dia seorang rapper perempuan yang power, personaliti dia yang menarik. Dia x macam rappers perempuan yg lain...Yg terlampau over sngt bile bhgn rap..Shiraz suka dengan Yoobin rap...Relaxs jer..Nmpk cam mudah sngt...

Yang kedua Eunjung...Sebab dia cantik sangat!!!!! Serius muka dia mmg cantikkan..Hihi


Photobucket

day 3 - benda yang selalu anda buat sebelom tido

Hye All...
Ney Shiraz nak update untuk hari ke-3 dalam segmen Cabaran 30 hari..
Untuk hari ke-3 ney benda yang selalu anda buat sebelum tido...
Hmmm...Apa erk...
Biasanya Shiraz main game...Hihi..
Game aper?
AuditionSea Multiplayer Games...
Game apa tu????
Ooo game yang menari2 tu...
haa ney laa...
kalau sape2 nk download sila laa...
Best per game ney...

Selain tu Haruslaa main facebook dan berblogging...hihi





Photobucket

Day 3: Your ultimate k-pop guy bias

Hye All...Mukadimah aper erk nk tulis ney? Pergghh sungguh x tahu...Boleh x abaikan jer bab mukadimah ney..Hihi..
Okay, hari ketiga cabaran K-Pop Challenge...Your Ultimate k-pop guy bias...Hmmm..Saper lagi kalau bukan Taecyeon dari kumpulan 2PM...kenapa??? Sbb dia macho kot...Dan dia like a man...Lelaki sejati lol..Siapa setuju dngn Shiraz? Angkat tangan macam lagu Hands Up ....Hihi...Suka dengan badan...suka dengan lesung pipitnya...Auwwww suka semua laa...
He he....Walaupun dirimu tak ku kenali namun badanmu yg berketak2 itu tetap menjadi pojaan hatiku...Makk aiii tipu dan dusta betul la...Hihi jangan marah ya....

Photobucket

SEGMEN : Mari Cari Kembar Blogger

Hye All....

Cepat2 sape maw join segmen dari Cik Najihah ney??? Angkat tangan macam Usop Wilcha..Hihi gurau jak...Segmen mr cr kembar blogger...Kite tgk blogger mn yg ade ramai kembar...Best tuuuu.....
Shiraz punya birthday 12 November 1986...
ada sape2 sama ngan Shiraz x?


Photobucket

day 2 - movie yang paling best pernah anda tonton

Hye All....

Sejak Mesra Mall ney ada TGV Cinema ney kan..boleh dikatakan kerap la Shiraz menonton wayang...Hehe..Sebab dekat kan 15 minit jer so siap boleh main2 lagi tu klu nk tgk wayang...
Cik Ezy bertanya movie mn yg plg best yang pernah Shiraz tonton...Ada bbrp movie yg berkesan di hati Shiraz...

KL GANGSTER

KUNG FU PANDA2


TRANSFORMER..

Itu je la rasanya...Hihi
Kalau korunk mcm mana plak?

Photobucket

Day 2: Your favorite k-pop girl group

Hye All...

Pagi2 ney dah rasa bengang jer ngan internet ney...Awat la line ada tp asik webpage not available...bangang ke apa...Hish haru sungguh...
Okay skunk ney kite nk bercerita cabaran hari ke -2 yang dianjurkan oleh adik Hajaa Minho..
Kali ney K-pop girl group...Yeah yeah...
Wonder Girls, SNSD, Kara, T-ara, Secret, dan mcm2 la nama2 artis kpop yang popular yang kat korea ney...GULA-GULA...Opps terlebey suda..Tu bukan k-pop...M-pop??? Lagi la bukan...Miahaha...
Shiraz paling minat dengan T-ara dan Secret...tpkan, actually Shiraz minat je artis2 lain ney cuma skunk terobsess dengan Roly poly roly roly poly dan Neoneun nae byeolbit nae maemui byeolbit...Hihi...

T-ara

Secret


Photobucket

Photobucket

Day 1: Your favorite k-pop guy group

Annyeonghaseyo....


Wah gitu cik Shiraz...Semangat membara nampak nak join segmen...Eh eh Haruslah...Kita kan mmg kena bersemangat..Hehe..
>Stop merapu ya!<

Hari pertama dalam 30 days Kpop Challenge..
Your favorite kpop guy group..
Haha...
Nak list ke? Panjang ney...

Bnyk artis kumpulan lelaki yang Shiraz minat...Antaranya the best for me...

Taa daa....

2PM

Secara jujurnya mmg Shiraz minat ngan kumpulan 2pm ney...

Klu nak diikutkan ramai jak artis2 lain tp x se-obses 2pm la...
So, itu je lah hari pertama dalam cabaran 30 days k-pop challenge...

Photobucket

30 Days K-Pop Challenge

Hye All...
I'm back...Haha padahal tadi baru jak publish entry..Ney Shiraz nak join 30 days K-Pop Challenge dari blog HajaaMinho. Kalau tadi Shiraz join Cik Ezy punya pasal kehidupan seharian yang cik adik Hajaa ney play psl World Of K-pop... Oh yeahh i like its..Bawah ney apa yang perlu Shiraz dan anda semua buat...Jom2 kite buat sama2...

Day 1: Your favorite k-pop guy group
Day 2: Your favorite k-pop girl group
Day 3: Your ultimate k-pop guy bias
Day 4: Your ultimate k-pop girl bias
Day 5: Your favorite k-pop song from your favorite guy group
Day 6: Your favorite k-pop song from your favorite girl group
Day 7: A k-pop song that makes you cry
Day 8: A k-pop song you know all the words to
Day 9: Your favorite k-pop performance
Day 10: A k-pop dance you’d like to learn
Day 11: Your favorite k-pop music video
Day 12: The very first k-pop song you’ve ever heard
Day 13: A k-pop group you dislike and why
Day 14: A k-pop song that makes you smile
Day 15: A k-pop song that reminds you of someone you miss
Day 16: Your favorite k-pop lyric (and a translation)
Day 17: A k-pop idol you wish was your older sibling
Day 18: A k-pop idol you wish was your younger sibling
Day 19: Your favorite interview of a k-pop idol or group
Day 20: Your favorite picture of your guy k-pop bias
Day 21: Your favorite picture of your girl k-pop bias
Day 22: Your favorite picture of your favorite k-pop group
Day 23: A picture of a k-pop idol who you think is underrated
Day 24: A picture of a k-pop idol who you think is overrated
Day 25: Your favorite k-pop music video
Day 26: Your favorite cover of a k-pop song by another k-pop artist
Day 27: Your favorite dance battle
Day 28: Your favorite cover of an American song by a k-pop artist
Day 29: A k-pop song you never get tired of
Day 30: A k-pop idol that has amazing eye smiles




Photobucket

day 1 - lagu yang anda dengar hari ini

Hye All....

Sakit hidung la weii...Huhu gitu....Dengan cuaca yang sekejap panas sekejap hujan ney badan Shiraz pun sekejap okay sekejap ko..Hamek kau...Effect dari kes kalah semalam la terus Shiraz demam hari ney...Dashyatnya kau, makcik...
Takpun sebab Shiraz dipeluk oleh Pakcik Ronald Mcdonalds semalam...hihi...Xderkla peluk erat2 erk...Peluk2 gitu jer...
Bangun pagi ney dengar lagu dari Pitbull dan Marc Anthony :Rain Over Me: Best jugak lagu ney!
Asalnya nak cari lagu Pitbull dan Jlo..Get on the floor tiba2 tersasar ke lagu ney plak..Haru la kau, makcik!
Itu je la lagu yang Shiraz dngr pagi ney. Lps dh bosan Tgk Running Man kat Youtube..Miahaha...

Photobucket

Cabaran 30 Hari Versi Cik Ezy

Hye All...
Selamat tengahari semua...Bermula hari ney dengan hidup tersumbat, tekak kering, mata berair,badan sejuk jak rasanya...Rasa maw demam suda...Eii sedey...

Dalam mata maw tidow je rajin plak Shiraz blogwalking. Rasa eksaited lak nk join segmen:Cabaran 30 hari Versi Cik Ezy...
Eh segmen apa tu?
Segmen ney membolehkan kite semua update blog kita hari2 maa...Wahh gitu.
Kat bawah ney haa ada senarai cabaran 30 hari tu..

day 1 - lagu yang anda dengar hari ini
day 2 - movie yang paling best pernah anda tonton
day 3 - benda yang selalu anda buat sebelom tido
day 4 - benda yang anda buat bila sorang sorang
day 5 - status anda ? relationship anda?
day 6 - tiga perangai burok anda
day 7 - tiga perangai baek anda
day 8 - pergaduhan paling terok yang pernah anda alami
day 9 - perasaan anda hari ni
day 10 - hari ke 10.. apa yang berlaku?
day 11 - gadjet yang anda ada
day 12 - apa yang ada dalam beg mekap anda
day 13 - apa yang ada dalam beg duit anda
day 14 - perkara menarik yang anda lakukan hari ini
day 15 - kalau dapat RM1juta, apa yang anda buat dengan duit itu?
day 16 - guru sekolah anda yang paling anda suka
day 17 - gambar bilik idaman anda
day 18 - benda paling mahal yang anda pernah beli dengan duit sendiri
day 19 - jenis manusia yang menarik perhatian anda
day 20 - hari ke 20.. apa yang terjadi?
day 21 - benda yang anda wajib bawak bila keluar rumah
day 22 - tarikh tarikh penting dalam hidop anda
day 23 - dream wedding
day 24 - tempat yang paling anda gemari untuk makan
day 25 - makna disebalik link blog anda
day 26 - 15 fakta tentang anda
day 27 - makanan dan minuman kegemaran anda
day 28 - hobi anda
day 29 - siapa anda 10 tahun akan datang?
day 30 - hari ke 30.. apa yang berlaku?

Nampak mcm best kan...

So, apalagi dengan ini Shiraz join the segment...Oh Yeahh

Kecewa + bengang!!!

Hye All....Hari ney mood Shiraz kecewa dan tak tahu nk beri perjelasan yang bagaimana lagik. 2 minggu Shiraz latih budak2 ney sampai ingt keempat2 helaian tu. Dia cuma amek sebahagian dari yang Shiraz ajar sepanjang 2 minggu tu. Pernah tak dalam masa 2 minggu tu dia call Shiraz tayer persiapan budak2 mcm mane? Pernah tak dalam masa 2 minggu tu dia call Shiraz tayer mcm mana dengan latihan budak2? Sekalipun tak pernah. Shiraz yang buat research... Shiraz check dalam youtube, tanya kawan2 kat dlm twitter, dlm facebook, myspace...Nak nya bagi kelas tu terbaik. Latih diaorg tgh panas, berulang2 menyebut perkataan2 yang susah sampai diaorg boleh ingat. Last week percapaian yang paling bagus Shiraz rasakan. Sekurang2nya, Shiraz rasakan minggu ney kedudukan no 4 tu mungkin akan berubah ke no 3. Melihat dari percapaian rehearsal semalam, Shiraz yakin yang dia orang boleh. Bukan Shiraz je yg rasakan mcm tu. Shufiya, En Lutpi, En Roslim semua beri anggaran yang mereka boleh. Berkali2 Shiraz pesan dekat dia supaya jngn tersalah step. Satu step berbeza menjejaskan keseluruhan.. Dan hakikatnya hari ney sepanjang Shiraz berada di tepi pintu tu rasa mcm nak menangis bila tengok diaorg semua terkebil, terkulat2 mcm tak tahu apa. Mmg Shiraz kecewa gila. Sekurang2nya hargai la sikit apa yang Shiraz dh buat selama 2 minggu tu. Takdelah orang perli yang kelas tu bergantung pada Shiraz semata2. Shiraz sedaya-upaya nak diaorg tahu yang cikgu tu sendiri berkemampuan tp rasanya cikgu tu sampai bila2 x pernah berusaha nk beri sesuatu yang baik. Sedar tak sedar jer airmata Shiraz yang menitis masa tu. Mujur ada cikgu lain kat situ yang tenangkan Shiraz. Eii geramnya!!!!!!



Photobucket

Percubaan Pertama: Sesi Mekap Bersama Haniem Farina

Hye All...Eh eh gambar siapa plak kat bawah ney...Hihi...
Actually ney lebih kurang model Shiraz la...Shiraz saje2 test mekap Fire and Ice...Nk tgk jadik ke tak kalau Shiraz buatkan ney...Boleh la walaupun x sama dengan yang dalam Youtube punya. Bencik!!!!
Bnyk sbb yg x sama...Salah satunya of course la kaler kan...Dia guna merah saga tu tp Shiraz just ada merah yang x berapa nk saga...Huhu...Nasib la...
Yeay tepuk tangan untuk model Shiraz ney sebab tenyeh la sebanyak mana kat muka dia pun...Dia redha jer...
So, tu je lah...

p/s: Bila waktu yang sesuai untuk Shiraz adakan GA ney???









Photobucket