Terengganu Menang Bergaya Piala FA

Tahniah buat pasukan Terengganu kerana memenangi Piala FA 2011. Pada separuh masa pertama, kedua2 pasukan terikat 0-o namun Kelantan mula memberikan aksi cemerlang apabila berjaya memboloskan gol selepas penjaga gol Sharbinee Alawee turut beraksi cemerlang menepis bola daripada dibolos pada minit ke 79.Okay, salah seorang pemain Terengganu cedera apabila hendak menghalang pasukan Kelantan menjaringkan gol dan akibatnya dia terjatuh di luar padang. Sikunya berdarah...Ooo kesian dia... Yang tak disangka apabila pemain Kelantan, Mohd Daudsu Jamaluddin membolos gol sendiri...Hihi actually thxsla pada Daudsu, kalau tanpa bantuan beliau tadi agak sukar untuk Terengganu memenangi perlawanan ini. Dengan terikatnya 1-1 terpaksa perlawanan diteruskan dengan tambahan masa 30 minit. Dan di saat2 masa terakhir, pemain Terengganu Nordin Alias berjaya menambah koleksi gol....
Sepanjang perlawanan diadakan, 11 kad kuning dilayang..(bnyk tuu....), ada pancaran laser..okay, aku nk komen sket bab laser ney...Padanla Indonesia mengamuk ketika perlawanan antara Malaysia dan Indonesia dlu..Indonesia mendakwa Malaysia penipu..Tp, tak heranla kalau Indonesia cakap macam tu walaupun jelas2 yg memancarkan laser tu Indonesia. Skunk dh nyata rakyat Malaysia pun main laser jugak walhal sesama sendiri tu..Bila negara lain kutuk kita marah tp kita sendiri tak sedar yg kita turut melakukan kesalahan tersebut. Ada peminat bola yang lempar mercun pada gawang gol ketika pasukan Terengganu menyerang. Dan inilah yang menyebabkan masa perlawanan terhenti hampir 5 minit. Disaat2 akhir, ramai pemain Kelantan yang mula beraksi ganas di padang. Sudah mula ada bait-bait pergaduhan. Bukan sahaja antara pemain tapi turut melibatkan pengawai-pengawai. Penjaga gol kedua2 pasukan...Kedua2nya adalah skuad kebangsaan. Kedua2nya terror. Kedua2nya membantu kejayaan Malaysia. Sharbinee Alawee membantu pasukan Malaysia menentang Filipina..(x ingt sukan apa) dan Khairul Fahmi Che Mat membantu ketika menentang Indonesia...Bukankah hebat kedua2nya..
Apapun, yg bertelingkah sesama sendiri tu biarlah berakhir di sini..Tp, yang jelas ketika pasukan bola sepak kebangsaan menentang mana2 pasukan luar cnth Indonesia, Filipina segala pertelingkahan tu dilupakan. Bergabung suara menyokong pasukan Malaysia. Bgs la erk orang kita ney..Hehe...
Apapun tahniah buat Kapten Terengganu, Mazuki Yusoff yang berjaya mengawal perlawanan..Dan semua pemain la....

p/s: Sorry untuk Khairul Fahmi Che Mat...Actually i amat2 la sokong you but bila u play untuk Kelantan ney kan i macam...Ooops baby, i cant support you maa...hehe...But dont worry, kalau u main untuk skuad kebangsaan, i'll support you 100%...Okay...