Haah yg tempek tu...Hihi kenapa cr masker muka sbb muka ney kadang2 nk kena belai jugak...Kebaikan masker muka..Hmmm
  • Membuang lebihan minyak pada muka
  • Menutup pori-pori daripada tersumbat
  • Mengembalikan kesegaran wajah
  • Merehatkan minda dan wajah
  • Membuang kotoran di wajah
  • Membuang sel kulit mati
  • Kulit muka lebih lembut...
So, thats why la i tercarik2 mask yg boleh dipakai dlm jangka masa lama...Ada bbrp jenis mask yg dijual tp kebiasaannya yg jenis soft mask (dlm bentuk debu) dan jenis lumpur jarang dijual kepada customer.Biasanya yang ney kedai2 yg cuci muka korunk je ada pastu cas smpi rm 60...bazirkan padahal skali je...Kalau kita ada soft mask senang..kita boleh bancuh sendiri dan boleh guna bila2 masa je...Kalau kedai rm 45 ke atas la kan utk skali rawatan, masker ney nk kena guna 2 mggu skali...Darabla sendiri..Sebab mahal la yg Shira cr mende ney untuk buat sendiri...

Yang kedua ada yg jenis yogurt dan macam yg shira cerita masker chocolate tu...Jimat jugak tu...

Yang ketiga jenis pakai buang...yg ney x tahan...kadang2 kita pakai x sesuai dngn bentuk muka jadi ada yg lebih topeng, ada yg mata besar dan mcm2 la...Kalau guna yg debu punya korunk boleh sapu sendiri kat muka...

Alaaa ckp banyak pun x guna la...kalau korunk cuba buat masker2 ney pasti seronok...
Kalau tadi Shira buat masker telur, esok nk buat pisang ngan oat plak...Tunggu okay...
Photobucket