Suasana Hari Raya...Rumah Cik Jamil



Hari raya kedua yg lalu kiteorg beraya kat rumah Cik Jamil di Kuala Kurau, Perak. Ari tu Cik Jamilah dan suami, Cik Jamil dah sediakan banyak sngt hidangan yg best2...Tp, sayang laa x dpt nak snap photo bnyk2 cz atuk ngan nenek ada kat umah. Biasanya kiteorg beraya di rumah Cik Jamil tp thn ney di rumah mak ayah Cik Jamilah.So, segan la sedikit.Kebiasannya Alya akan berjumpa dengan Irfan hari tu.Tp, like so frust ya dik, Irfan xderk ea...Kesian alya frust tak dpt jumpa abang Irfan.Abg Irfan pergi Bukit Merah Laketown Resort. Tenangkan fikiran cz nk exam UPSR. Hari tu jugak pagi smpi ke tengahari before kitaorg bertolak ke rumah Cik Jamil, kami lima beradik mengalami cirit-birit. Tak taw makan apa tp tengah malam smpi ke tengahari kiteorg berulang-alik ke bilik air. Paksu la yaang susah hati melihat kiteorg ulang alik ke bilik air.Ku sangkakan dapatlah menahan perut rupanya tak sehingga memaksa paksu beli ubat di farmasi. Pada hari kedua jugak merupakan hari jadi mama aku. Inipun mama aku satu masalah jugak. Dulu, kalau ajak celebrate birthday laju je. Skrg, selalu sngt menghampakan kami lima beradik. Mcm2 alasan. Amek gambar pun cam tu jugak. Dulu ada gak aksi romantis skrg hampeh. Dia kata x nak Mak cik Yah terasa hati kalau tgk gmbr dlm Facebook. What the fuck answer, mum? Huh...Actually, x fhm apa kena mengenanya. Terasa hati kenapa? Hish, really x fhm skrg dngn sikap dang perangai mama aku...