Aku rs mcm nak nangis je....

Sumpah Demi Allah buka aku yang hantar msg pelik2 kat wall post sape2...Facebook aku kena hack...Dan aku x sangka seteruk ney aku kena hadapi...Betul2 aku nk minta maaf pada sape2 yg terasa hati, terguris perasaan kat apa yg telah terjadi...Bukan aku yg buat...Dan aku betul2 benci sapa yg telah meng-hack kan aku puyer Fb...Aku bukannya artis popular ke ape ke yg perlu korang hack kan...Dan aku anggap facebook pun bersalah sebab dah buat semua org bencikan aku...Kalau ini terjadi kali kedua aku delete je account tu..Main myspace lagi bagus....

OTW balik Raya kat Kedah





Dari Terengganu sampai sempadan Kelantan...Hujan memanjang, jam lagi.. Alhamdulillah sepanjang perjalanan tiada apa yang berlaku. Kami pulang dengan dua buah kereta. Satu Perdana dan Mercedes. Perdana kami berempat (GIRLS ONLY..HUHU) dan Mercedes Abah, Mama dan Abang. Kami sampai di Kedah tepat2 berbuka puasa. Alhamdulillah.

Suasana Hari Raya...Rumah Su














Hari Raya ketiga kami dah jelajah ke Kelab Golf Darul Aman. Rumah Su kiteorg kat situ. Masuk je dr guard kite dh nampak umah banglo besar3 babe....Cantik gilew rumah tu. Dekat dengan tasik plak tu. Mmg cantik gilew laa. Rumah Su kiteorg pun boleh laa tahan cantiknya...Besar dan elegan. Su merupakan adik bongsu abah. Dia, suami dan anak2 baru je menatap di situ setelah ditukarkan dari Kuala Lumpur. Kitaorg sempatla celebrate birthday mama kat umah Su. Itupun, mama dah pesan jngn mskkan dlm fb. "Ma, can u hear me..Ramai lagi ahli keluarga kita yg stay kat KL x balik raya lepas and diaorg just can share the moment dngn tgk photo2 ni laa..Aduyai,yang mama risau sngt dkt Cik Yah kenapa?"

Suasana Hari Raya...Rumah Cik Jamil



Hari raya kedua yg lalu kiteorg beraya kat rumah Cik Jamil di Kuala Kurau, Perak. Ari tu Cik Jamilah dan suami, Cik Jamil dah sediakan banyak sngt hidangan yg best2...Tp, sayang laa x dpt nak snap photo bnyk2 cz atuk ngan nenek ada kat umah. Biasanya kiteorg beraya di rumah Cik Jamil tp thn ney di rumah mak ayah Cik Jamilah.So, segan la sedikit.Kebiasannya Alya akan berjumpa dengan Irfan hari tu.Tp, like so frust ya dik, Irfan xderk ea...Kesian alya frust tak dpt jumpa abang Irfan.Abg Irfan pergi Bukit Merah Laketown Resort. Tenangkan fikiran cz nk exam UPSR. Hari tu jugak pagi smpi ke tengahari before kitaorg bertolak ke rumah Cik Jamil, kami lima beradik mengalami cirit-birit. Tak taw makan apa tp tengah malam smpi ke tengahari kiteorg berulang-alik ke bilik air. Paksu la yaang susah hati melihat kiteorg ulang alik ke bilik air.Ku sangkakan dapatlah menahan perut rupanya tak sehingga memaksa paksu beli ubat di farmasi. Pada hari kedua jugak merupakan hari jadi mama aku. Inipun mama aku satu masalah jugak. Dulu, kalau ajak celebrate birthday laju je. Skrg, selalu sngt menghampakan kami lima beradik. Mcm2 alasan. Amek gambar pun cam tu jugak. Dulu ada gak aksi romantis skrg hampeh. Dia kata x nak Mak cik Yah terasa hati kalau tgk gmbr dlm Facebook. What the fuck answer, mum? Huh...Actually, x fhm apa kena mengenanya. Terasa hati kenapa? Hish, really x fhm skrg dngn sikap dang perangai mama aku...

Suasana Hari Raya...Rumah Tok

Selamat Hari Raya Aidilfitri semua...Raya tahun ney xderk apa yang spesialnya. Thn ney agak hambar berbanding biasa. Ramai yang x balik kampung. X ramai yang ada kat umah tok. So, nothing story. Just enjoy laa dengan gambar ini.