Bukak Pose Wif Miss Iykin















Sorry, Miss Iykin so shy...so, i cant snap her photo. Its my turn treat her at Pizza Hut Mesra Mall. Enjoy our meal...

Bukak Pose kat KDRP

Hari ney kite org satu family bukak pose kat Kelab Desa Rantau Petronas (KDRP) Kerteh...Xderk apa sngt yg spesel mknnnya...Biase je laa...Tp, yg best dpt melantak daging kambing pangang..Fuhhh sedap... Pastu kiteorg pergi Mesra Mall...Saje jalan2...Hihi...Akhirnya hajat nak makan Big Apple's tercapai....Alhamdulillah...Hihi..

My Heart Is Calling You.....

Smile a little more
With a happy smile
So that you can comfort my heart
That keep looking for you
Smile a little more
So that the world would be jealous
So that my heart keeps calling for you
Would not be able to become greedy
My heart curses at me,because i cant even say i love you
My tears burst, because my longing for you flows and flows
Only that sad phrase has been struck to my throat like a thorn
And remain in my ears the whole day
Why does it have to be you
Even if i shake my head deny it
I cant let you go
I love you, i love you forever
Even if you dont look at me
Even if i say it a thousand time you dont know
Even if i wait at the same spot you dont know
My foolish love the simply look at you like an idiot
You dont know no matter what

Yang Jelas Kerinduan Itu Milik Aku....(En Ralf)

Rasionalkah pada tajuknya?
Ataupun satu persoalan yang sukar nk ungkap...
Dan yang pasti sama ada pada soalannya atau persoalannya...
Jwpnnya tetap sama...
Dah habis daya aku cuba menahan rindu yang terpendam...
Kadang2 bila kesunyian dan sendirian, terfikir adakah dia juga sama seperti aku yang sedang asyik mengulit benang2 kerinduan?
Ataupun hanya aku yang bodoh leka dalam mengutip buih2 kerinduan itu?
Aku tak tahu....
Saban hari wajah itu aku tatap lama?
Kemanakah sang pria yang pernah mengusik dan menemani setiap pagiku?
Kemanakah sang pria yang selalu membuat hari2 ku indah meniti pelangi keceriaan?
Kemanakah sang pria yang sering memberi aku setiap dorongan dan sokongan?
Kemanakah dia??????
Dia yang mengatakan "Berusahalah shiraz!"
Dia yang mengatakan "I miss you shiraz...Tp, shiraz rindukan org lain"
Dia yang mengatakan "Belajar kereta elok2 taw shiraz...Jngn gdh2 lagik...Jngn pengsan lagi."
Dia yang mengatakan "Sabar lah menanti sebentuk cincin sampai ke rumahmu wahai shiraz..."
Dia yang mengatakan "Shiraz, mama tengah buat apa? Kirim salam kat mama erk..."
Dia yang mengatakan "Abah kan komited dalam kerjanya..Sebab tu anak dia pun sama naik semangat..Hihi..."
Dia yang mengatakan "Shiraz, pergi test kereta je taw...Jngn ngorat abg JPJ plak wpun En Hasrim dan En Khusairi baik ngan Shiraz...Jeles ney..."(Tp, tahukah dia smpi saat ini berita ini belum ku smpikan kepada dia...Mana dia aku sendiri tak pasti..)
Dia yang mengatakan "Shiraz, go take your breakfast dear....Nnt sakit susah plak pujaan hatimu ini maw datang...Dah laa terengganu tu jauh..."
Dia yang mengatakan........Terlalu banyak yang dia katakan..
Setiap kali mesej yang ditinggalkan akan ku baca berulang kali...
Terasa sebak di dada...
Mahu sj ingin menjerit woiiiiii mana dikau?????
Tahukah dia masa pilihanraya di Kuala Selangor ri tu ada mamat tu xderklah mcm muka dia pun tp rs mcm rindu sngt kat dia bile tengok muka mamat tu...Padahal x derk kena mengena ngan muka dia pun....
X kisahlah apapun....En Raziff Zulkiflie, i miss you so much.....Plz la on9....Rindu sngt kat awak..Dahlah call number asik x dpt jer... Plzz....

Hari Ketiga Puasa

Alhamdulillah, hari ney dh masuk hari ketiga kita berpuasa....
Rs mcm kejap jer erk...huhu
Kesian tgk dak2 kecik yg puasa kat kelas....
asik merayau kat dapur jer....
kjp2 amek cawan....
x faham aku....
tp, dh dinamakan budak kecik....
klu kite yg dewasa ney pun haus...
diaorg yg x reti duk diam lagi la...
aduyai kesian...
kite kat kelas juz didik diaorg jer...
after that, terpulang la pada parents diaorg....
tp, kan tabik gilew ngan si kembar Acik dan Angah....
wpun dh kebulur tambah demam lagi...
diaorg ttp nk pose pnuh....
umi dengan abah diaorg dh bg greenlight suh bukak pose...
diaorg still x nk...
kuat btl smgt diaorg....
klu aku laa..awal2 lagi dh teguk air...
hua hua...

Montagne Jeunesse






Montagne Jeunesse merupakan sebuah perusahaan yang menghasilkan pelbagai produk kecantikan seperti FACE MASQUES, LIP BALMS,FACE TONIC RANGE,HAIR CARE RANGE,FOOT & LEG CARE RANGE,BODY RANGE, BATH RANGE,& EYES & PORE STRIPS...Terdapat jugak produk untuk lelaki. Yang terkini dijual hanyalah Face Masque... best sebab mcm2 perasa ada antaranya dark chocolate, white chocolate,Dead Sea Anti-Stress Mud Masque,Cucumber Purifying Peel-Off Masque,Red, Hot Earth Sauna Masque,Aromatherapy Masque, etc.... Bru je test yg dark chocolate mud masque. First bukak tu rasa teringin sngt nk mkn coklat tu lagi2 dah sapu kat muka...Adui mak tahan nafsu je...Memang menarik la....Satu paket tu boleh pakai 2-3 kali.... Isi banyak dan kalau sapu pun xderkla smpi tahap ketebalan yg melampau. So, ada saki baki yg blh digunakan untuk lain kali plak... Mcm Masque Chocolate ney sy blh pkai 3 mggu. Setiap hr jumaat mmg pakai laa...Kdg2 terlajak smpi sejam...Kira okayla cz xderk apa2 effect pun. Teringin gak nk beli yg lain tp xderk lagi laa...Yg ni pun sy beli kat Watson...Thanks Watson.... Try la beli anda takkan rasa rugi pun....Trust me...Huhu....

Info:

Chocolate Mud Masque
Chocolate, yes, it’s chocolate. A guilt free treat! This masque offers a feast of creamy delights – it’s outrageous! This deep cleansing masque helps unblock pores, moisturises and heals for skin that glows with health. It smells incredible – imagine these – Shea Butter, Cocoa Butter – creamy heaven.

Kesedihan dan Kegembiraan.....





Segalanya terjadi pada hari Rabu yang lalu. Gembira bukan kepalang untuk meraikan kejayaan adik kedua aku yang konvo pada hari tersebut. Tapi, malangnya berita gembira itu disampaikan dengan berita kesedihan yang sedikit sebanyak merobek hati aku yang sebenarnya.

'Dia' lelaki yang aku sayang dari waktu aku kecik lagi. 'Dia' seperti ahli keluarga ku sendiri. 'Dia' yang baru aku temu awal bulan tiga yang lalu. 'Dia' yang melayani aku seperti anak sendiri. Pttnya aku melawat 'Dia' sabtu dua minggu lalu. Tapi, alasan aku letih sebab baru selesai majlis Laksa-laksa Fest. Dan rabu yang lalu penyesalan terasa di lubuk hati aku. Sedih dan kecewa itu yang mampu aku tafsirkan. Cadangnya, selepas konvo kakngah nak ke hospital Kuala Lumpur namun 'Dia' pergi dahulu sebelum aku sempat menemuinya. Aku nangis tapi dalam hati. Teringin nak pergi ke Melaka tapi sekali lagi hajat tak tercapai. Tak taw nak kata apa....Siapa dia? Dia ialah En Azmi dari Melaka. Kenalan abah dan mama masa tinggal di Dungun dulu. Aku memanggilnya Cik Mi...Cik Mi dan isterinya, Cik Zah mmg rapat dengan aku. Merekalah yang memanggil aku IRA...Sampai nenek pun masih ingat kat aku waktu aku melawat keluarga mereka lima bulan yang lalu.Tapi, kini hanya kenangan arwah bersama keluarga sahaja yang dapat aku ingati. Al-Fatihah buat arwah Cik Mi. Semoga arwah ditempatkan di dalam golongan orang-orang beriman. Amin....

Alhamdulillah, adik kedua aku telah berjaya menamatkan pelajarannya selama tiga tahun menuntut di Universiti Malaya. Rabu lalu dia telah pun berjaya mengenggam ijazah tersebut. Tahniah buat adikku.

Demam dah berjangkit.....

Rs cam bru je nk sembuh dr demam....Skunk mama plak dapat dah berjangkit. Aduii bahaya betul la demam ney.. Baby pun cam nk demam je...Sian baby.... Makan ubat tau Bie....

Xderk apa yg nk ditulis malam ney....xderk apa sngt....So, tidur je la...Gud nite everyone

Hari Berganti

Asalnya lagu ini Didicazli dengan Norazela....Skunk mana ada Norazelanya...aku dah amek Didicazli jd hak aku sorang....Hua hua..Jngn marah......Lagu ney mmg best syiok...

KANTOI babe KANTOI!!!!!!

EN HASRIM????????

Apakah ini????

Ya Allah aku termimpikan En Hasrim...Adehh JPJ yg banyak tolong aku, yg banyak bg sokongan kat aku....Aduyai, mcm mana boleh mimpikan En Hasrim ney...Aku ada hutang ngan En Hasrim ke??? Hmmm? Apakah? Oh tidak, bukan yang itu? Oh tidak jugak....Oh belanja minum...Hutang aku ke? Owh malunya.....malunya.....Kira kantoi dpn2 laa tu...

Arghhhh tidakkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!